Στις δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου, σύμφωνα με τις οποίες η σύλληψη του Νίκου Πηλού οφείλεται σε «τεχνικό ζήτημα», απαντά ο φωτορεπόρτερ.

Στα περί «τεχνικού ζητήματος» που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας τη δίωξη του Νίκου Πηλού, ο οποίος προσήχθη την Τρίτη, στα Προσφυγικά, απαντά με δήλωσή του ο ίδιος ο φωτορεπόρτερ.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Στη δήλωσή του, ο κ. Πήλος χαρακτηρίζει «εσφαλμένες» τις πληροφορίες που διαθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επί του ζητήματος, διαψεύδοντας όσα ειπώθηκαν στην ενημέρωση των συντακτών από τον κ. Οικονόμου, ότι «δεν επέδειξε την ταυτότητά του».

  • Διαβάστε επίσης: «Όργιο βίας κατά των συλληφθέντων στα Προσφυγικά» – Τι καταγγέλλουν οι δικηγόροι τους

Όσα υποστηρίζει, όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο φωτορεπόρτερ, είναι καταγεγραμμένα και στην οικειοθελή κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς της ΓΑΔΑ.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Πηλού:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων σήμερα, την 24-11-2022, ανέφερε ότι η προσαγωγή και παραμονή μου επί 8 και πλέον ώρες στη Γ.Α.Δ.Α. οφείλεται δήθεν στο ότι «δεν επέδειξα την ταυτότητά μου».

Πιθανότατα, ο κ. Οικονόμου διαθέτει εσφαλμένες πληροφορίες, αφού, τόσο κατά την αρχική «δέσμευσή» μου όσο και κατά την προσαγωγή μου στη Γ.Α.Δ.Α., αμέσως επέδειξα την αστυνομική μου ταυτότητα αλλά και τις 2 επαγγελματικές μου ταυτότητες της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδας που είναι σε ισχύ.

Άλλωστε, το γεγονός αυτό έχει καταγραφεί στην κατάθεση (έκθεση εξέτασης κατηγορουμένου) που οικειοθελώς έδωσα στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, στην οποία καταχωρούνται τα πλήρη στοιχεία του δελτίου αστυνομικής μου ταυτότητας, καθώς και το επάγγελμά μου (φωτοειδησεογράφος) το οποίο εδώ και 35 χρόνια ασκώ, τηρώντας τους κανόνες που το διέπουν.

Νέος πονοκέφαλος για τον Μακρόν – Έρευνα για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας