ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Κιβωτός: Τι λέει το Υπουργείο Παιδείας για τις απουσίες των μαθητών – φιλοξενούμενων της ΜΚΟ

4127806

Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, μετά τις καταγγελίες παιδαγωγών και φιλοξενούμενων παιδιών στην “Κιβωτό του κόσμου”, ότι πολλοί ανήλικοι διέκοπταν τη φοίτησή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σύμφωνα με όσα καταγράφει αποκλειστικά το TheNewspaper.gr, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ότι προκύπτει από κανένα στοιχείο που έφτασε στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, αλλά και της Υφυπουργού αρμόδιας για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζέττας Μακρή.

Όλοι οι διευθυντές των Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, που φοίτησαν ή φοιτούν μαθητές που ταυτόχρονα φιλοξενούνται στην “Κιβωτό του Κόσμου” δήλωσαν ότι τα παιδιά πήγαιναν κανονικά στο σχολείο και δεν παρουσιάζουν αδικαιολόγητες απουσίες. Μόνο σε μία περίπτωση, ο διευθυντής σχολείου στην Καλαμάτα, ενημέρωσε τους υπεύθυνους της δομής για ένα ανήλικο παιδί που δεν παρουσιάστηκε στο μάθημά του και έλαβε την απάντηση ότι μετακόμισε στη δομή της Αθήνας.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν μαρτυρίες παιδαγωγών, όπως αυτή που φιλοξενεί σήμερα το TheNewspaper.gr (δείτε εδώ) που αναφέρουν πως η “γραμμή” ήταν τα παιδιά να περνούν απλά τις τάξεις ή και να μην πηγαίνουν καθόλου σχολείο.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!