ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυξάνεται η συμμετοχή στην «Πρωτοβουλία Πολιτών κατά του LNG στον Παγασητικό»

LNG 768x480 1

Αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Πολιτών παραβρέθηκε σε ανοιχτή συγκέντρωση των κατοίκων περιοχής Μάραθου, μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου, του Εξωραϊστικού τους Συλλόγου, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Στη μαζική αυτή εκδήλωση, τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών, ενημέρωσαν τους κατοίκους για τη σχεδιαζόμενη κατασκευή και λειτουργία μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) στην περιοχή του Σωρού ή αλλού εντός του Παγασητικού.

      Ακολούθησε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση, στο πλαίσιο της οποίας οι κάτοικοι εξέφρασαν ομόφωνα την αγωνία τους αναφορικά με τις συνέπειες που θα είχε η κατασκευή και λειτουργία ενός τέτοιου σταθμού μέσα στον Παγασητικό κόλπο με ιδιαίτερη αναφορά:

Στους κινδύνους ενός ενδεχόμενου ατυχήματος και την ασφάλεια των οικιστικών περιοχών καθ΄ολο το μήκος της ακτογραμμής του Παγασητικού.

Τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο υδάτινο οικοσύστημα, το φυσικό, οικιστικό και πολιτιστικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής.

Αλλά και όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες που συνδέονται με την αειφόρο ανάπτυξή της (τουρισμός, αλιεία, αναψυχή, ιστιοπλοΐα, καταδύσεις κ.ο.κ.).

Κατόπιν τούτου, οι κάτοικοι και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μαράθου αποφάσισαν ομόφωνα να συμπορευθούν με την Πρωτοβουλία Πολιτών στον αγώνα κατά της εγκατάστασης σταθμού FSRU μέσα στον Παγασητικό κόλπο.

    Να αναλάβουν από κοινού δράσεις και πρωτοβουλίες, συμμεριζόμενοι απόλυτα τη διακηρυγμένη θέση της Πρωτοβουλίας Πολιτών, ΟΧΙ LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ.

Οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Πολιτών απηύθυναν έκκληση για Συστράτευση και ενότητα όλων των πολιτών και συλλογικοτήτων της Μαγνησίας στον άνω κοινό σκοπό.

Στο πλαίσιο του πνεύματος ενότητας, κάλεσαν τους παρευρισκόμενους να υπογράψουν τη Δήλωση Διαμαρτυρίας που συνέταξε και διακινεί επιτροπή κατοίκων του Αγίου Στεφάνου προς την κατασκευάστρια εταιρεία και το αρμόδιο Υπουργείο.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

 

error: Content is protected !!