Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Βόλου στον Δικηγορικό Σύλλογο

316236439 191631683384645 8594595062066630998 n
Η χθεσινή επίσκεψη των μαθητών του Δημοσιογραφικού Ομίλου του Πρότυπου 2ου Γυμνασίου Βόλου στο Δ.Σ.Βολου έδωσε “χρώμα”και πνοή στη καθημερινότητα του Δικηγορικού Συλλόγου και του Πρωτοδικείου Βόλου, γενικότερα.
Ο πρόεδρος του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου Χ. Στρατηγόπουλος δήλωσε:
Εφηβικά χαμόγελα, διεισδυτικές ματιές, αυθόρμητες ερωτήσεις και η διάχυτη αίσθηση αμείωτου ενδιαφέροντος, μόνιμοι συνοδοί μιας συνάντησης 4 ωρών που πέρασαν χωρίς να το καταλάβουμε.
Προσπαθήσαμε να απαντήσουμε σε έναν εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό ερωτήσεων για την Δικαιοσύνη και τη δικηγορία του σήμερα, χωρίς ωραιοποιησεις, αφορισμούς, οιμωγες και υπερβολές.
Αυτά τα παιδιά, περισσότερο από κάθε προηγούμενη γενιά, χρειάζεται να διαθέτουν επαρκή αίσθηση της πραγματικότητας του σύνθετου και συχνά απατηλου περιβάλλοντος στο οποίο κάνουν τα πρώτα βήματα ιχνηλάτησης του δικού τους δρόμου.
Με την εξαιρετική συνδρομή του Διευθύνοντος το Πρωτοδικείο Βόλου κ. Παναγιώτη Γιανναρου, τους “ξεναγησαμε” στο Δικαστικό Μέγαρο και τους εξηγήσαμε όσο το δυνατόν πιο παραστατικά το πλαίσιο λειτουργίας του Δικαστηρίου και το ρόλο των λειτουργών και των συλλειτουργων της Δικαιοσύνης
Συγχαρητήρια στη κα Σοφία Κανταρακη, εκπαιδευτικό, υπεύθυνη του μαθητικού Δημοσιογραφικού Ομίλου του Πρότυπου 2ου Γυμνασίου Βόλου για το υψηλό μαθησιακό επίπεδο αυτών των παιδιών και για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της κοινής δράσης.
Ως Δ.Σ.Βολου ενθαρρύνουμε και υποστηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες, που βρίσκονται στον πυρήνα της πολιτικής κοινωνικής συνέργειας και εξωστρέφειας του Συλλόγου.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ
IAB e banner 720X90 thenewspaper gif

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!