Μαγνησία: Ενεργειακές αναβαθμίσεις δύο δημοσίων κτιρίων

FE84E293 32C5 40CC A54F 6814F3A86AC7

Αναβαθμίζονται ενεργειακά το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και το κτίριο της Διεύθυνσης Μεταφορών Μαγνησίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση των δύο έργων, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 4 εκατομμυρίων ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. 

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ
IAB e banner 720X90 thenewspaper gif

 

« Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και την  Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, αλλάζουμε  το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και τις  συνθήκες λειτουργίας  σε  δημόσια κτίρια που απασχολούν σημαντικό αριθμό εργαζομένων και εξυπηρετούν καθημερινά πολλούς πολίτες» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.  « Προστατεύουμε το περιβάλλον περιορίζοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, μειώνουμε την κατανάλωση ενέργειας σε  εποχή κρίσης και  εξοικονομούμε πολύτιμους χρηματικούς πόρους. Το βραβευμένο  από την Ευρώπη πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων που χρηματοδοτεί η  Περιφέρεια  Θεσσαλίας αλλάζει  το ενεργειακό αποτύπωμα σε περισσότερα από 90 δημόσια κτίρια – σχολεία, Νοσοκομεία κ.α.- που αποκτούν σύγχρονες,  λειτουργικές και φιλικές για τους χρήστες και το περιβάλλον υποδομές» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι παρεμβάσεις

Τα δύο κτίρια Ενεργειακής Κατηγορίας Z, αναβαθμίζονται σε  Κατηγορία Α με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών τους.

Η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

-Εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης στις τοιχοποιίες στην οροφή της πυλωτής και στο δώμα του κτηρίου.

-Καθαίρεση και αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων του κτηρίου.

-Αλλαγή κλιματιστικών μηχανημάτων (split units) παλαιάς τεχνολογίας με νέα υψηλότερης ενεργειακής απόδοσης και τοποθέτηση συστημάτων αερισμού.

-Αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών σωμάτων παλαιάς τεχνολογίας με νέα τύπου LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

-Τοποθέτηση  συστήματος αντιστάθμισης για των περιορισμό της κατανάλωσης θερμικών φορτίων και επίτευξη μεγαλύτερης θερμικής άνεσης.

-Τοποθέτηση φωτοβολταικών συστημάτων για την μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
 

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
 

error: Content is protected !!