ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ν.Μορφογιάννη: «Ας χαρούμε τη μαγεία των Χριστουγέννων στον Βόλο – Να δείξουν το καλό παράδειγμα οι Βολιώτες»

natasa morfogianni

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν, με τον Βόλο να φοράει τα καλά του προκειμένου να μετατραπεί για ακόμη μία φορά στην πρωτευούσα των Χριστουγέννων της Ελλάδας. Είναι γεγονός ότι επισκέπτες από όλη τη χώρα θα βρεθούν στην πρωτεούσα της Μαγνησίας και το Πήλιο, και σε συνδυασμό με τους κατοίκους της πόλης, τα Χριστουγέννιατικα πάρκα αλλά και οι εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου, πλημμυρίζονται από κόσμο γεμάτο χαμόγελα.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ
IAB e banner 720X90 thenewspaper gif

Η πόλη του Βόλου θα κληθεί για ακόμη μία φορά να δώσει τα διαπιστευτήρια της και το TheNewspaper.gr, επικοινώνησε με την Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αστυνομίας, Νατάσα Μορφογιάννη προκειμένου να στείλει το δικό της μήνυμα τόσο στους Βολιώτες όσο και στους επισκέπτες που θα βρεθούν στον μαγευτικό Βόλο.

Παράλληλα, μετά από σχετική ερώτηση μας, η κ.Μορφογιάννη τοποθετήθηκε και για τα πεπραγμένα της Δημοτικης Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε η Νατάσα Μορφογιάννη:

 

Ποιες είναι οι αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας και που πραγματοποιούνται οι έλεγχοι της;

Η δημοτική αστυνομία δήμου Βόλου, τα τελευταία χρόνια έχει επιφορτιστεί κυρίως με τους ελέγχους για παράνομη στάθμευση και την τήρηση των συναφών διατάξεων που αφορούν την προσβασιμότητα στους κοινόχρηστους χώρους.

Όπως είναι αναμενόμενο οι τακτικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται κυρίως σε κεντρικές αρτηρίες και σε πεζόδρομους που παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση λόγω των εμπορικών καταστημάτων. Θα θέλαμε να ελέγχουμε σε τακτική βάση και περισσότερες γειτονιές της πόλης, ωστόσο η δύναμη της υπηρεσίας είναι ακόμα περιορισμένη. Μέχρι να καλυφθούν τα κενά με τις προσλήψεις προσωπικού που αναμένονται στους επόμενους μήνες, οι έλεγχοι σε αποκεντρωμένα σημεία της πόλης γίνονται κατόπιν καταγγελιών.

Μέσα στη δράση των δημοτικών αστυνομικών πρέπει να συνυπολογίσουμε και την συνδρομή τους για τήρηση της τάξης σε εκδηλώσεις του Δήμου αλλά και τη βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής κατ οίκον σε άτομα με προβλήματα κινητικότητας, που μάλιστα αποτελεί πλέον αποκλειστικά αρμοδιότητα της δημοτικής αστυνομίας.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Βόλος αναμένεται να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες. Τι θα πράξετε για να αποφευχθεί το κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της πόλης;

Ενόψει των εορτών που έρχονται, θέλουμε να κάνουμε σαφές πως σε ότι αφορά την υπηρεσιακή μας δράση, θα γίνει το καλύτερο δυνατόν για να αποφευχθεί κυκλοφοριακό χάος στην πόλη και να ευνοείται η κινητικότητα στο εμπορικό κέντρο. Ωστόσο χωρίς τη συνεργασία των ίδιων πολιτών δεν έρχεται κανένα αποτέλεσμα. Πρέπει οι πολίτες να προσπαθούν να αποφεύγουν την παράνομη στάθμευση στο κέντρο, στους πεζόδρομους και ειδικότερα στους πιο κεντρικούς. Ειδικά δε για τους πεζόδρομους, θα πρέπει προφανώς να αποφεύγεται κάθε είδους διέλευση με οχήματα και μηχανάκια. Δεν υπάρχει πρόθεση για επιβολή προστίμων, ωστόσο θα διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο την κινητικότητα στο κέντρο για την πλειοψηφία των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης μας. Περιμένουμε ειδικά από τους Βολιώτες να δείξουν το καλό παράδειγμα και να χρησιμοποιούν τους χώρους νόμιμης στάθμευσης και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Άλλωστε η χαρά των εορτών γίνεται μεγαλύτερη σε μία πόλη που την περπατάς χωρίς άγχος και στρες που προκαλεί η εύρεση θέσης στάθμευσης που ενδεχομένως να είναι και σε σημεία που απαγορεύεται. Ας χαρούμε λοιπόν τη μαγεία των Χριστουγέννων στο Βόλο χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία και στην κίνηση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
 

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
 

error: Content is protected !!