Η μεταλλική γέφυρα μπορεί να έχει ηλικία άνω των 125 ετών, όμως κρίνεται αρκετά επικίνδυνη για τη διέλευση οχημάτων.

Παρελθόν θα αποτελέσει το επόμενο διάστημα η πιο επικίνδυνη γέφυρα της χώρας, η οποία μετρά 126 χρόνια ζωής και η οποία έχει κριθεί ακατάλληλη εδώ και δύο δεκαετίες.

KEN 728X100

Συγκεκριμένα, η μεταλλική γέφυρα που βρίσκεται στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας και εξυπηρετεί το πέρασμα του Ευρώτα, θα αντικατασταθεί από μια νέα σύγχρονη γέφυρα.

Διαβάστε επίσης: Τέλος εποχής και γέφυρα προς το μέλλον η νέα Γέφυρα Κρεμαστής

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει δώσει το πράσινο φως από τον Φεβρουάριο, προχωρώντας στη σχετική έγκριση πίστωσης, ενώ στις αρχές του μήνα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε το πρώτο πρακτικό της δημοπρασίας ύψους 4.465.000 ευρώ.

Το ποσό καλύπτει το κόστος κατασκευής της νέας γέφυρας, που θα κατασκευαστεί δίπλα ακριβώς από την υπάρχουσα, με την παλιά μεταλλική κατασκευή να χρησιμοποιείται ως πεζογέφυρα στη συνέχεια.

H ιστορία της παλαιάς γέφυρας

Η πρώτη γέφυρα ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1896, από Γερμανούς σχεδιαστές, ενώ στην κατασκευή της προχώρησαν ιταλικά συνεργεία.

Η δημιουργία της βασίστηκε στην τεχνική του σωλήνα, αλλά λόγω μήκους (περίπου 100 μέτρα) ακολουθήθηκε και η τεχνική στήριξης στο κέντρο με βάση.

Εργατικό δυστύχημα στο Διδυμότειχο – Τον καταπλάκωσε ο φορτωτής που οδηγούσε