Ο Βολιώτης Χρυσοβαλάντης Παπαθανασίου νέος αν. Τομεάρχης Κοινωνικής Ένταξης & Συνοχής στο ΠΑΣΟΚ

chpapathanasiou

Ανακοινώθηκαν χθες τα ονόματα των νέων τομεαρχών και αναπληρωτών τομεαρχών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μεταξύ των οποίων είναι και αυτό του Βολιώτη Χρυσοβαλάντη Παπαθανασίου. Με πολλές περγαμηνές (σπουδές στη διεθνούς φήμης σχολή EHESS στο Παρίσι, διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές, υποτροφίες, τιμητικές μνείες, διακρίσεις και βραβεία), αλλά και εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, καθώς έχει υπηρετήσει σε υψηλές θέσεις ευθύνης (πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης & αν. Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών), ο Χρυσοβαλάντης Παπαθανασίου δηλώνει έτοιμος να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωσή του.

KEN 728X100

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη να αναλάβω αν. Γραμματέας του νευραλγικού Τομέα της Κοινωνικής Ένταξης και Συνοχής (Πρόνοιας).

Η χώρα μας σήμερα –περισσότερο από ποτέ άλλοτε– έχει ανάγκη από ένα σύστημα κοινωνικής προστασίας που δεν θα εξασφαλίζει στους πολίτες απλώς την κάλυψη των βασικών αναγκών τους αλλά θα τους παρέχει όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζονται για να αναπτύξουν το δυναμικό τους και να εξελιχθούν προσωπικά και κοινωνικά.

Σε ένα κλίμα αβεβαιότητας, ανασφάλειας, αντιθέσεων και συγκρούσεων, το κράτος οφείλει να αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και να διασφαλίζει την κοινωνική ειρήνη και την κοινωνική συνοχή, προκειμένου να μπορέσουμε ως λαός να αντεπεξέλθουμε στις σύγχρονες, διεθνείς προκλήσεις (πανδημία, ένοπλες συρράξεις σε γειτονικές περιοχές, απειλές πολέμου, ενεργειακή κρίση κ.ά.).

Τα τελευταία χρόνια ο τομέας πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης στην Ελλάδα είναι απαξιωμένος και αυτό τυγχάνει να το γνωρίζω από πρώτο χέρι. Στα τριάμισι χρόνια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, οι κοινωνικές πολιτικές παραμένουν σε επίπεδο προθέσεων, υποσχέσεων και διαχείρισης εντυπώσεων. Παιδιά συνεχίζουν να ζουν σε ιδρύματα κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ελεγχθεί, ενώ οι αναδοχές-υιοθεσίες προχωρούν με αργούς ρυθμούς, τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα παραμένουν χωρίς επιτρόπους, οι ηλικιωμένοι πεθαίνουν ξεχασμένοι σε ιδρύματα-κολαστήρια, τα άτομα με ειδικές ανάγκες εξακολουθούν να βιώνουν ακραίες ανισότητες, τα ΛΟΑΤ άτομα στερούνται βασικών δικαιωμάτων, οι Ρομά και άλλες εθνοτικές ομάδες υποχρεώνονται να ζουν στις παρυφές της κοινωνίας, η φτώχεια, η ανεργία και η αστεγία χτυπούν όλο και περισσότερους πολίτες και οι ευάλωτοι γίνονται ευαλωτότεροι.

Όσον αφορά τις κοινωνικές υπηρεσίες, υποστελεχωμένες και συρρικνωμένες, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στον ρόλο τους και στον τεράστιο όγκο των αιτημάτων από εξαθλιωμένους συμπολίτες μας.

Είναι ώρα να μπει τέρμα στις αποτυχημένες πολιτικές που βαθαίνουν το ρήγμα μεταξύ των κοινωνικών στρωμάτων, που αυξάνουν τις κοινωνικές ανισότητες, που διακρίνουν τους πολίτες σε κατηγορίες (προνομιούχοι έναντι μη προνομιούχων). Είναι ώρα να αναδείξουμε την κοινωνική ευθύνη έναντι της ευθυνοποίησης του πολίτη που επιχειρεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και να προτάξουμε τις αρχές της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης. Είναι ώρα για κοινωνική αλλαγή, είναι ώρα για πολιτική αλλαγή. Η κοινωνική αλλαγή είναι συνυφασμένη με τις αρχές της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, είναι συνώνυμο του ΠΑΣΟΚ.

Ευχαριστώ τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Δεσμεύομαι να γίνω η φωνή όσων δεν έχουν φωνή στα κέντρα λήψης αποφάσεων και να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για μια κοινωνία ένταξης, συνοχής και αλληλεγγύης, για τη δημιουργία του κοινωνικού κράτους που αξίζουμε!

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!