ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιατί έχεις αίμα μετά το σεξ;

pexels freestocksorg 193356

Εάν αιμορραγείς μετά το σεξ, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να παρατηρήσεις είναι η συχνότητα. Είναι κάτι που συμβαίνει κάθε φορά; Αν είναι ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα, τότε θα πρέπει να κάνεις μια γυναικολογική εξέταση, να βεβαιωθείς ότι έχεις κάνει πρόσφατα τεστ Παπανικολάου και να ελέγξεις αν υπάρχουν άλλα προβλήματα. Μόλις ένας γιατρός καταλάβει τη συχνότητα της αιμορραγίας, μπορεί να αρχίσει να προσδιορίζει την αιτία.

KEN 728X100

Η αιμορραγία μετά το σεξ, συνήθως χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Υπάρχει δομική, η οποία περιλαμβάνει τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με τη μήτρα, τον τράχηλο, το αιδοίο ή τον κόλπο. Και μετά υπάρχει η συστηματική, η οποία περιλαμβάνει αιμορραγία που προκαλείται από πράγματα όπως τα αντιπηκτικά ή τα αντιβιοτικά φάρμακα, τα προβλήματα του θυρεοειδούς και από άλλους εξωτερικούς παράγοντες.

Oρισμένοι ιατρικοί λόγοι μπορεί να κρύβονται πίσω από τη συχνή αιμορραγία μετά το σεξ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πρόκειται για φλεγμονή του τραχήλου της μήτρας, πολύποδες της μήτρας, χαμηλά οιστρογόνα που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση, δυσπλασία του τραχήλου της μήτρας ή, σε ακραίες περιπτώσεις, καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Τα sex toys, το σκληρό σεξ ή οποιοδήποτε άλλο είδος κολπικού προβλήματος, όπως η βακτηριακή κολπίτιδα, κάνουν επίσης τον τράχηλο πιο ευαίσθητο και ευάλωτο σε πιθανή ρήξη. Υπάρχουν επίσης ορισμένοι τύποι αντισυλληπτικών που μπορεί να οδηγήσουν σε κηλίδες αίματος, αιμορραγία και κολπική ξηρότητα. Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα συχνό όταν υπάρχουν χαμηλές και υψηλές δόσεις οιστρογόνων όταν γίνεται λήψη αντισυλληπτικών χαπιών και όταν έχει τοποθετηθεί σπιράλ. Ακόμη περισσότερο εάν δεν είσαι συνεπής με τη λήψη του χαπιού ή μόλις έχεις βάλει σπιράλ. Το χάπι της επόμενης μέρας, μπορεί επίσης να προκαλέσει κάποια αιμορραγία.

Τα τραύματα ή οι ρωγμές στην είσοδο του κόλπου, είναι μια ακόμα κοινή αιτία για να εμφανιστεί αίμα μετά το σεξ, ακόμη και αν υπάρχει επαρκής λίπανση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Μια άλλη κοινή αιτία κολπικής αιμορραγίας μετά τη σεξουαλική επαφή, μπορεί να είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να κάνεις τακτικές εξετάσεις. Και δεδομένου ότι είναι αδύνατο να γνωρίζεις ακριβώς ποια από τις παραπάνω αιτίες μπορεί να αντιστοιχεί στην δική σου περίπτωση, αν αντιμετωπίζεις συχνή αιμορραγία μετά το σεξ, φρόντισε να αναζητήσεις ιατρική συμβουλή το συντομότερο δυνατό.

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!