Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Βραζιλία, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ενώ γίνονται έρευνες για δεκάδες αγνοούμενους, και χιλιάδες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν περιοχές της Βραζιλίας (επιχείρηση διάσωσης στη φωτογραφία, επάνω, από το Reuters) εδώ και ημέρες στοίχισαν τη ζωή σε δύο ανθρώπους και ανάγκασαν πάνω από 5.000 να ξεσπιτωθούν, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Πέμπτη.

KEN 728X100

Δύο νεκροί

Στην πολιτεία Σάντα Καταρίνα (νότια), οι βροχές προκάλεσαν πλημμύρες με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι: ο ένας υπέστη ηλεκτροπληξία, ο δεύτερος καταπλακώθηκε από κατολίσθηση. Πυροσβέστης αγνοείται.

Δείτε ακόμα – Πλημμύρες: Το πιο επικίνδυνο ακραίο καιρικό φαινόμενο – Οι 10 περιοχές που κινδυνεύουν

Εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν από τις αρχές εικονίζουν ολόκληρες συνοικίες της πόλης Σαν Ζοάου Μπατσίστα που έχουν πλημμυρίσει. Σ’ άλλες εικόνες διακρίνονται πυροσβέστες να προσφέρουν βοήθεια στους κατοίκους σε δρόμους της πόλης όπου το νερό φθάνει μέχρι τους γοφούς.

Οι αρχές στη Σάντα Καταρίνα έκαναν λόγο για περίπου χίλιους εκτοπισμένους. Στην πολιτεία Μπαΐα (βορειοανατολικά), πάνω από 4.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν επίσης να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν τη Βραζιλία εδώ και ημέρες. Κατολίσθηση τη Δευτέρα σε δρόμο σε ορεινή περιοχή στην πολιτεία Παρανά (νότια) στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

Ψάχνουν δεκάδες αγνοούμενους

Χθες Πέμπτη, πυροσβέστες συνέχιζαν να ψάχνουν αγνοούμενους. Ο αριθμός τους «μειώθηκε σε κάτω από τριάντα», ανέφεραν οι αρχές στην Παρανά. Αρχικά, υπολόγιζαν πως «30 ως 50» αγνοούνται.

Τον Φεβρουάριο, 233 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Πετρόπολις, σε ορεινή περιοχή κοντά στο Ρίο ντε Ζανέιρο, που σαρώθηκε από κατολισθήσεις και πλημμύρες.

Πηγή: ΑΠΕ

Σωστά χειροκροτούσαμε τους υγειονομικούς. Θα έπρεπε και να τους ακούσουμε