Πού ακριβώς έγινε ο βομβαρδισμός.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σήμερα και άλλος ένας τραυματίστηκε στο Ιρακινό Κουρδιστάν, από βομβαρδισμό που αποδίδεται στην Τουρκία, όπως ανέφερε ένας τοπικός αξιωματούχος, την ώρα που η Άγκυρα σκληραίνει τον τόνο απέναντι στους Κούρδους αντάρτες του PKK.

KEN 728X100

Από τις 20 Νοεμβρίου η Τουρκία εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές κυρίως στη βορειοανατολική Συρία αλλά και στο γειτονικό βόρειο Ιράκ. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει απειλήσει ότι θα προχωρήσει και σε χερσαία στρατιωτική επιχείρηση.

  • Διαβάστε επίσης: Ο Ερντογάν φιμώνει τα τουρκικά ΜΜΕ ενόψει των εκλογών – Στο φως το «σκοτεινό» σχέδιο του «σουλτάνου»

«Πιθανότατα από την Τουρκία»

Νωρίτερα σήμερα σημειώθηκε «βομβαρδισμός, πιθανότατα από την Τουρκία» σε μια ορεινή ζώνη κοντά στο χωριό Μαουάτ, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχός του, ο Καμαράν Χασάν. Δεν ήταν σε θέση όμως να διευκρινίσει εάν επρόκειτο για αεροπορικό βομβαρδισμό ή για πλήγμα από μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

«Ένας πολίτης σκοτώθηκε και ένας δεύτερος τραυματίστηκε ενώ βρίσκονταν στα χωράφια τους», είπε. Άλλο ένα πρόσωπο αγνοείται.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και η τουρκική κυβέρνηση δεν έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής εάν προχώρησαν σε πλήγματα στην περιοχή αυτήν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Παπακαλιάτης έδωσε το απόλυτο spoiler για τη συνέχεια του Μaestro