Κουτσούμπας από Λάρισα: «Συνέχιση της βαρβαρότητας ή ανειρήνευτος πόλεμος με την εξουσία των λίγων» (φωτό – βίντεο)

omilia koutsoumpas larissa 6 1

«Συνέχιση της βαρβαρότητας ή ανειρήνευτος πόλεμος με την εξουσία των λίγων και φίλων, των εκμεταλλευτών, αδιάκοπη πάλη για την ανατροπή της κυριαρχίας τους, ρήξη και τελικά οικοδόμησης μίας νέας κοινωνίας του σοσιαλισμού». Αυτό είναι το δίλημμα που έβαλε από τη Λάρισα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος.

«Δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβαστούμε με αυτό το σύστημα που τσακίζει τα όνειρα του λαού και της νεολαίας του» συμπλήρωσε.

Είπε επίσης πως «το αδύνατο έγινε δυνατό πολλές φορές στο παρελθόν, ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές. Μπορεί να συμβεί και σήμερα, γιατί τέτοιες κρίσιμες στιγμές ζούμε. Μπορεί, όταν η συνεχώς αυξανόμενη λαϊκή οργή δεν εγκλωβίζεται στην “ακινησία” της αναμονής των εκλογών, δεν περιμένει δηλαδή πότε ο Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών, μπας και κατέβει “δια της επιφοιτήσεως”, κανένας νέος «σωτήρας» στην πολιτική ζωή του τόπου. Τέτοιοι ούτε υπήρξαν ποτέ, ούτε υπάρχουν. Υπάρχει μόνο ο λαός που μπορεί να σώσει το λαό σήμερα».

Δείτε την ομιλία του:

Μετά την ομιλία στο Palladium, θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή τον ένα χρόνο από την απώλεια του, με τίτλο: «Μες στα σύρματα κλεισμένοι, μα η καρδιά μας πάντα ορθή» Ο Μίκης Θεοδωράκης την περίοδο της επταετίας (1967-1974).

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 728X100

error: Content is protected !!