ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας ανέδειξε τη «διαφορετικότητα» αναλύοντας τα προβλήματα και τις ανάγκες των ΑμεΑ (φωτό – βίντεο)

6ogym 9

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία πραγματοποιήθηκε σήμερα, το απόγευμα του Σαββάτου στο αμφιθέατρο του 6ου Γυμνασίου Λάρισας δράση ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης για θέματα αναπηρίας.

Επρόκειτο για μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου σε συνεργασία με διεύθυνση Παιδεία του Δήμου Λαρισαίων, που εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει» και του Πανεπιστημίου των Πολιτών Λάρισας.

Αντικείμενο της ημερίδας με θέμα «Μαθαίνω για την διαφορετικότητα» ήταν η κατανόηση της έννοιας αναπηρίας και διαφορετικότητας, καθώς και οι ιδιαίτερες μαθησιακές δυσκολίες και ανάγκες των ατόμων με αναπηρία.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας κ. Στέφανος Πάικος, η ψυχολόγος και επιστημονικά υπεύθυνη του Οικοτροφείου «Ελευθερία» του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας κα Θώμη Σούλτη, ο παιδοψυχίατρος κ. Κωνσταντίνος Ζαγοριανός, η προϊσταμένη Διεύθυνσης Παιδείας Δ. Λαρισαίων κα Σταυρούλα Μπαξεβάνου.

Χαιρετισμό έκανε ο αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Δημήτρης Δεληγιάννης.

Επισημαίνεται πως η δράση θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022. Οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας «Κατανοώντας τους φίλους» που υλοποιείται από τη διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου Ημέρας ΧΑΡΑ ΙΙ. με την συμμετοχή μαθητών όλων των τάξεων του σχολείου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρουσιάζεται παγκοσμίως στα σχολεία με σκοπό την κατανόηση της διαφορετικότητας και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης – την ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε πως νιώθουν οι άλλοι.

Δείτε τί δήλωσε στο onlarissa.gr η πρόεδρος του Συλλόγου κα Γκέλυ Χρυσακοπούλου:

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 728X100

error: Content is protected !!