ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεγέλασαν περιπτερά στον Αλμυρό – Με ποιον τρόπο του πήραν 3.200 ευρώ

5155699

Θύμα απάτης έπεσε υπάλληλος περιπτέρου στον Αλμυρό Βόλου, με τρεις επιτήδειους αλλοδαπούς να καταφέρνουν να του αποσπάσουν συνολικά πάνω από 3.000 ευρώ.

KEN 728X100

Σύμφωνα με τον υπάλληλο, ο οποίος ενώ εργαζόταν στο περίπτερο του θείου του, στις 2 Σεπτεμβρίου του 2018 δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άντρα ο οποίος ισχυρίστηκε πως είναι ιδιοκτήτης εταιρίας τηλεπικοινωνιών στην περιοχή.

Η συγκεκριμένη εταιρία είχε εγκατεστημένο μηχάνημα για ανανέωση χρόνου κινητής τηλεφωνίας στο περίπτερο, ενώ ο επιτήδειος μάλιστα συστήθηκε με το όνομα του πραγματικού ιδιοκτήτη της εταιρίας αυτής, το οποίο ήταν γνώριμο στον υπάλληλο.

Με την πρόφαση πως το εν λόγω μηχάνημα χρειάζεται επανεκκίνηση, του ζήτησε να εκτυπώσει συνολικά 108 κωδικούς τηλεφωνικών καρτών της αξίας των 30 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 3.240 σε κάρτες χρόνου ομιλίας, τις οποίες και χρησιμοποίησαν ζημιώνοντας τον ιδιοκτήτη του περιπτέρου.

Οι τρεις επιτήδειοι, ένας 60χρονος Βούλγαρος, ένας 58χρονος Άγγλος και ένας 36χρονος Γερμανός διώκονταν με την κατηγορία της από κοινού απάτης. Φαίνεται να διαμένουν στην Αθήνα ενώ δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο.

Κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκε ποινή 3 ετών έκαστος, η οποία η μπορεί να μετατραπεί σε εξαγοράσιμη επί 5 ευρώ ανά μέρα φυλάκισης, ενώ τους δόθηκε δικαίωμα έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της αποζημίωσης του ιδιοκτήτη του περιπτέρου.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!