Βόλος: «Βροχή» οι καταγγελίες για τον αρνητή γιατρό – Εξέταζε μέσω οθόνης και τους έδινε ματζούνια

5463968

5 ακόμη καταγγελίες από όλη την Ελλάδα κατά του 73χρονου γιατρού-αρνητή που έλεγε στους ασθενείς να μην πατάνε νοσοκομείο – Η μία αφορά τον μακαριστό Μητροπολίτη στο Αγρίνιο

KEN 728X100

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των δικαστικών αρχών στον Βόλο για τον 73χρονο γιατρό από το Βόλο, αρνητή του Covid-19, ο οποίος απέτρεπε όσους ασθενείς του νοσούσαν από τον ιό να πάνε στο νοσοκομείο,  λέγοντας ότι «εκεί θα τους πεθάνουν», ενώ τους πρότεινε αυτοσχέδιες θεραπείες με αντιβιοτικά και άλλα «ματζούνια».

Η ιδιότυπη «θεραπευτική» του μέθοδος οδήγησε στον θάνατο 60χρονη γυναίκα στην Νέα Ιωνία Βόλου πέρυσι το Δεκέμβριο, όταν εκείνη αρρώστησε βαριά από κορονοϊό  και δεν απευθύνθηκε για βοήθεια στο νοσοκομείο, κατόπιν της συνεχιζόμενης ιατρικής συμβουλής-κατήχησης του 73χρονου. Η γυναίκα χρειαζόταν αναπνευστική υποστήριξη και χωρίς νοσηλεία κατέληξε, ενώ ο σύζυγός της υπέβαλλε καταγγελία εναντίον του εν λόγω γιατρού.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η έρευνα σε βάρος του 73χρονου έχει επεκταθεί καθώς, εκτός από τη προαναφερόμενη καταγγελία, εναντίον του έχουν υποβληθεί ακόμη πέντε, με τις περισσότερες να ξεπερνούν τα όρια της Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα κατατέθηκαν: μία ακόμη καταγγελία στον Βόλο, μία στην Κρήτη από συγγενείς ασθενούς που πέθανε από κορονοϊό ενώ ο 73χρονος του έδινε ιατρικές οδηγίες μέσω διαδικτύου. Επίσης, μία στη Θεσσαλονίκη για την οποία η Εισαγγελία Βόλου έχει ζητήσει διευκρινιστικά στοιχεία. Αλλά και δύο στο Αγρίνιο, η μία από τις οποίες αφορά στον μακαριστό Μητροπολίτη και η δεύτερη συγγενικό του πρόσωπο.

Εις βάρος του έχουν ήδη σχηματισθεί δικογραφίες για τις δύο υποθέσεις σε Βόλο, μια στη Θεσσαλονίκη και μια στο Αγρίνιο. Η ολοκλήρωση της έρευνας αναμένεται τον Μάρτιο του 2023, οπότε και η Εισαγγελία Βόλου θα αποφασίσει ποια θα είναι η «τύχη» του γιατρού.

Ο ίδιος, σε κατάθεση που κλήθηκε να δώσει μετά τις σχετικές καταγγελίες, αποποιείται όλες τις ευθύνες και χρήζει τους νεκρούς και τους συγγενείς τους υπεύθυνους για τις αποφάσεις τους.
«Με δική τους απόφαση δεν πήγαιναν στο Νοσοκομείο, εγώ τους έδινα φάρμακα» δήλωσε ενώπιον των αρχών.

Ο 73χρονος, πάντως, σύστηνε στους νοσούντες από κορονοϊό ασθενείς του αμφιλεγόμενα θεραπευτικά κοκτέιλ από βιταμίνες, αντιβιοτικά και ασπιρίνες, ενώ τους συμβούλευε να αποφεύγουν τη νοσοκομειακή φροντίδα και να μην νοσηλεύονται πάση θυσία.

Η πρακτική που ακολουθούσε φαίνεται ενδεικτικά και σε ομιλίες του ανερτημένες στο διαδίκτυο:
«Χωρίς να το περιμένω βρέθηκα και εγώ να νοσηλεύω πολλούς ασθενείς με κορωνοϊό, σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, με μια κλασική θεραπευτική αγωγή. Η παρακολούθηση και υποστήριξη των ασθενών μου εκτός Βόλου γίνεται μέσω τηλεϊατρικής (δηλ. κινητού τηλεφώνου και υπολογιστή). Τα αποτελέσματα της θεραπευτικής μου είναι πολύ καλά. Οι ασθενείς θεραπεύονται στο σπίτι τους και αποτρέπεται η εισαγωγή τους στα νοσοκομεία»

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!