Τι αναφέρει η ανακοίνωση της γερμανικής Καγκελαρίας.

Μετά τις πιέσεις που δέχθηκε, η Γερμανία αποφάσισε να στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Καγκελαρίας. Επίσης, το Βερολίνο έδωσε την άδεια στις συμμαχικές χώρες της Γερμανίας να κάνουν το ίδιο για να ενισχύσουν την άμυνα του Κιέβου απέναντι στη ρωσική εισβολή.

KEN 728X100

Όπως γράφει το Reuters, η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς πιέζεται εδώ και εβδομάδες να στείλει τα άρματα μάχης και να επιτρέψει και σε άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ να πράξουν το ίδιο πριν από τις αναμενόμενες εαρινές επιθέσεις και από τις δύο πλευρές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αλλαγή της πορείας του πολέμου.

Η κυβέρνηση Σολτς είχε καθυστερήσει την απόφαση, επιφυλασσόμενη για κινήσεις που θα μπορούσαν να ωθήσουν τη Ρωσία σε κλιμάκωση ή να παρασύρουν τη συμμαχία του ΝΑΤΟ να γίνει μέρος της σύγκρουσης.

Η απόφαση της Γερμανίας ανοίγει τον δρόμο για άλλες χώρες, όπως η Πολωνία, η Ισπανία και η Νορβηγία, να προμηθεύσουν τα αποθέματά τους σε άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία.

«Η απόφαση αυτή ακολουθεί τη γνωστή μας γραμμή υποστήριξης της Ουκρανίας στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Ενεργούμε σε στενό συντονισμό σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε ο Σολτς σε ανακοίνωσή του.

Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν γρήγορα δύο τάγματα με άρματα μάχης Leopard 2 για την Ουκρανία, σημειώνεται, προσθέτοντας ότι η Γερμανία θα παράσχει σε πρώτη φάση 14 άρματα μάχης Leopard 2 από τα στρατιωτικά της αποθέματα.

Η εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων στη Γερμανία θα ξεκινήσει σύντομα και η Γερμανία θα παράσχει επίσης υλικοτεχνική υποστήριξη και πυρομαχικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Γερμανία θα εκδώσει τις κατάλληλες άδειες μεταφοράς σε χώρες-εταίρους που θέλουν να παραδώσουν γρήγορα άρματα μάχης Leopard 2 από τα αποθέματά τους στην Ουκρανία.

Επιλογές

  Η συγκινητική ιστορία μιας 22χρονης που νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρείο και το μήνυμα που στέλνει

  Η συγκινητική ιστορία μιας 22χρονης που νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρείο και το μήνυμα που στέλνει

  Οι αγορές λεπτό προς λεπτό στον ΟΤ

  Εγκλημα από το VAR στο Περιστέρι: Offside το γκολ του Ατρομήτου, αλλά… (pics)

  Άγρια δολοφονία της 23χρονης DJ Valentina Trespalacios – Τη στραγγάλισε, τη στρίμωξε σε βαλίτσα και την πέταξε στα σκουπίδια

  Άγρια δολοφονία της 23χρονης DJ Valentina Trespalacios – Τη στραγγάλισε, τη στρίμωξε σε βαλίτσα και την πέταξε στα σκουπίδια