Σε μαζική κινητοποίηση προχώρησαν μαθητές και γονείς στη Νέα Σμύρνη. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Μαθητές και γονείς συμμετείχαν σε μαζική κινητοποίηση το πρωί της Τετάρτης 25/1 στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην έξωση του 8ου Γυμνασίου και του 7ου Λυκείου που στεγάζονται σε κτίριο της Εστίας, καθώς και του 6ου Νηπιαγωγείου.

KEN 728X100

Τα σχολεία απειλούνται με έξωση λόγω οφειλών μισθωμάτων του Δήμου. Αντίστοιχη συγκέντρωση θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης (στις 17:00) έξω από το 6ο Νηπιαγωγείο που βρίσκεται επί της οδού Στρατηγού Παρασκευοπούλου 56 στη Νέα Σμύρνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοβαρές ζημιές στο Δημοτικό σχολείο Σοφάδων

Οι μαθητές είχαν ετοιμάσει αυτοσχέδια πλακάτ με πολύ δυνατά μηνύματα: «Μέλλον είναι τα παιδιά, σχολεία ανοικτά», «7ο, 8ο Σ’αγαπάμε, για σένα πολεμάμε», «Δημόσια Σχολεία στον χώρο της Εστίας», «Κλείσιμο σχολείων, καταστροφή ονείρων» κ.ά.

Γονείς και μαθητές διαδήλωσαν στους δρόμους της Νέας Σμύρνης και βρέθηκαν έξω από το Δημαρχείο της πόλης.

  Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Σύμφωνα με τον Alpha, η Εστία Νέας Σμύρνης έχει προχωρήσει σε αγωγή στην Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο, ο οποίος με την σειρά του έκανε αγωγή στην Περιφέρεια, καθώς, όπως υποστηρίζει, εκείνη έχει την ευθύνη για την πληρωμή των μισθωμάτων.

Η υπόθεση έχει οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη, με την Εστία Νέας Σμύρνης να δικαιώνεται στο ζήτημα του ιδιοκτησιακού. Η Εστία έχει στραφεί εναντίον του Δήμου διεκδικώντας μισθώματα από το 2010 που συνολικά αγγίζουν τα 5,8 εκατομμύρια ευρώ, με τις αγωγές να εκδικάζονται σήμερα.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Εστίας Νέας Σμύρνης, Ι. Γκιούσας, τόνισε ότι πρόθεση της εστίας είναι η είσπραξη των μισθωμάτων και όχι «να στραφεί κατά της κοινωνίας» της περιοχής.

Επιλογές

  Η συγκινητική ιστορία μιας 22χρονης που νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρείο και το μήνυμα που στέλνει

  Η συγκινητική ιστορία μιας 22χρονης που νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρείο και το μήνυμα που στέλνει

  Γ. Καρανίκας (ΕΣΕΕ) στον OT: «Το μέλλον του εμπορίου είναι υβριδικό…»

  Εγκλημα από το VAR στο Περιστέρι: Offside το γκολ του Ατρομήτου, αλλά… (pics)

  Άγρια δολοφονία της 23χρονης DJ Valentina Trespalacios – Τη στραγγάλισε, τη στρίμωξε σε βαλίτσα και την πέταξε στα σκουπίδια

  Άγρια δολοφονία της 23χρονης DJ Valentina Trespalacios – Τη στραγγάλισε, τη στρίμωξε σε βαλίτσα και την πέταξε στα σκουπίδια