Το Crown Estate κατέθεσε αγωγή κατά του Twitter την περασμένη εβδομάδα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Έλον Μασκ αποδεικνύεται όπως φαίνεται μέγας κακοπληρωτής. Χρωστάει χρήματα ακόμη και στον βασιλιά Κάρολο.

KEN 728X100

IAB e banner 720X90 thenewspaper gif 2

Το Crown Estate, η ανεξάρτητα διοικούμενη, εμπορική επιχείρηση, που διαχειρίζεται τα ακίνητα που ανήκουν στον Κάρολο Γ’, μήνυσε το Twitter του Έλον Μασκ, επειδή δεν πλήρωσε το ενοίκιο στο Λονδίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς ο Μίστερ Τέσλα θέλει να σώσει την ανθρωπότητα

Το Crown Estate κατέθεσε αγωγή κατά του Twitter την περασμένη εβδομάδα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

Όπως αναφέρει το BBC, η φερόμενη ως μη καταβολή ενοικίου από την εταιρεία του Μασκ αφορά ένα κτίριο με γραφεία κοντά στο Piccadilly Circus στο κέντρο του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τον Guardian, το Crown Estate επιβεβαίωσε ότι η δικαστική αγωγή σχετίζεται με καθυστερήσεις ενοικίων στους χώρους που είναι τα γραφεία του Twitter στο Λονδίνο.

Απλήρωτα ενοίκια σε ολόκληρο τον κόσμο

Άλλες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των New York Times, έχουν δηλώσει ότι το Twitter δεν έχει πληρώσει το ενοίκιο στα κεντρικά γραφεία του στο Σαν Φρανσίσκο για αρκετές εβδομάδες, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα έξοδα. Ο ενοικιαστής του χώρου όπου βρίσκονται τα γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο έχει επίσης κινηθεί νομικά.

Εκτός αυτών, οι εργαζόμενοι του Twitter στη Σιγκαπούρη εκδιώχθηκαν προσωρινά από τα γραφεία της εταιρείας για τον ίδιο λόγο, μέχρι που ο Μασκ εν τέλει πλήρωσε τα χρωστούμενα.

Από την άλλη, η βρετανική βασιλική οικογένεια είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες γης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το μεγάλο χαρτοφυλάκιο

Το χαρτοφυλάκιο που διαχειρίζεται το Crown Estate περιλαμβάνει ακίνητα αξίας άνω των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα ακίνητα αυτά περιλαμβάνουν την Regent Street, τον κυριότερο εμπορικό δρόμο του Λονδίνου, τον ιππόδρομο Ascot Racecourse, (αγαπημένο της Βασίλισσας) και σχεδόν ολόκληρο τον θαλάσσιο βυθό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όλα τα καθαρά κέρδη του Crown Estate -361 εκατ. δολάρια για το έτος χρήσης του 2021- πηγαίνουν στο βρετανικό Υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο και η βασιλική οικογένεια λαμβάνει μερίδιο.

Συγκεκριμένα, ο μονάρχης λαμβάνει το 15% των κερδών από την αξιοποίηση της βασιλικής περιουσίας, ένα επίδομα γνωστό ως Sovereign Grant που δίνεται για τα βασιλικά του καθήκοντα.

Το 2022, το Sovereign Grant ανήλθε σε 99,6 εκατ. δολάρια με βάση τα καθαρά κέρδη του Crown Estate κατά το έτος χρήσης 2019 – 2020.

Για τον λόγο αυτό, ο Κάρολος δεν είναι ακριβώς ο τυπικός ιδιοκτήτης των γραφείων στο Twitter.

Τέλος, την περασμένη εβδομάδα, ο Κάρολος έδωσε εντολή στο Crown Estate τα κέρδη από τις συμφωνίες μίσθωσης έξι υπεράκτιων μονάδων παραγωγής αιολικής ενέργειας, αξίας περίπου 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, να αξιοποιηθούν για το «δημόσιο καλό» και να μην προστεθούν στο Sovereign Grant.

Επιλογές

  Η διαφήμιση που «έγραψε ιστορία» χωρίς να δείχνει το προϊόν της

  Η διαφήμιση που «έγραψε ιστορία» χωρίς να δείχνει το προϊόν της

  Οι αγορές λεπτό προς λεπτό στον ΟΤ

  Ποιος Γιοβάνοβιτς; Αυτός πήγε τον Μαντσίνι στον Παναθηναϊκό – Το πρόσωπο κλειδί του deal – Στα 3,1 εκατ. ευρώ έκλεισε η μεταγραφή

  Ο μυθικός Οδυσσέας μετά την επιστροφή στην Ιθάκη – Οι «άγνωστες» περιπέτειες και πως πέθανε

  Ο μυθικός Οδυσσέας μετά την επιστροφή στην Ιθάκη – Οι «άγνωστες» περιπέτειες και πως πέθανε