Η διαφημιστική καμπάνια υπέρ των crypto στοχεύει στους νεαρούς ενήλικες προκαλώντας την ανησυχία της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας

Να απαγορεύσουν τη διαφήμιση των κρυπτονομισμάτων που απευθύνονται σε νεαρά άτομα, προέτρεψε τους νομοθέτες ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας, ο οποίος παρομοίασε τα crypto assets που δεν συνδέονται με κανένα υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο, με ένα σύστημα Ponzi (σ.σ η γνωστή επενδυτική πυραμίδα).

KEN 728X100

Όντας ένας από τους πιο σκληρούς και σταθερούς επικριτές των κρυπτονομισμάτων, ο Gabriel Makhlouf είπε ότι ενώ παρουσιάζουν ελάχιστο κίνδυνο χρηματοοικονομικής σταθερότητας προς το παρόν, η ιρλανδική κεντρική τράπεζα ανησυχεί πολύ για τον αντίκτυπο στους πελάτες λιανικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θύματα κυβερνοεγκλήματος οι μισοί χρήστες κρυπτονομισμάτων

Gabriel Makhlouf

Ανησυχία

«Υπάρχει ένας εύλογος αριθμός νεαρών ενηλίκων που έχουν επενδύσει τα χρήματά τους σε asset crypto και υπάρχει μια στοχευμένη διαφημιστική καμπάνια προς αυτό το ηλικιακό κοινό. Εάν μπορούσατε να βρείτε έναν τρόπο, θα συνιστούσα να απαγορευτούν οι διαφημίσεις που απευθύνονται σε αυτό την ηλικιακή ομάδα», δήλωσε ο Makhlouf μιλώντας σε αρμόδια επιτροπή του ιρλανδικού κοινοβουλίου.

«Tα crypto χωρίς υποστήριξη είναι ουσιαστικά ένα σχέδιο Ponzi… Οι άνθρωποι που βάζουν τα χρήματά τους στα κρυπτονομίσματα χωρίς υποστήριξη και το μεγαλύτερο μέρος του σημαντικού αποθέματος crypto εκεί έξω είναι χωρίς υποστήριξη, ουσιαστικά παίζουν τζόγο.

«Όταν παίζετε στοίχημα μπορείτε να κερδίσετε, αλλά τις περισσότερες φορές όταν παίζετε, στην πραγματικότητα χάνετε».

Ο Makhlouf, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ότι οι πρόσφατα συμφωνηθέντες κανονισμοί της ΕΕ θα παρέχουν τα απαραίτητα “προστατευτικά πλαίσια” για τα stablecoins -ένα είδος κρυπτονομισμάτων που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν σταθερή την αξία τους- αλλά ότι πιθανότατα θα χρειαζόταν καλύτερη ρύθμιση στο μέλλον.

Πηγή: ΟΤ

Επιλογές

  Η μασονία στην Ελλάδα – Όσα δεν γνωρίζουμε για το Ναύπλιο και το Άργος

  Η μασονία στην Ελλάδα – Όσα δεν γνωρίζουμε για το Ναύπλιο και το Άργος

  Οι αγορές λεπτό προς λεπτό στον ΟΤ

  Ποιος Γιοβάνοβιτς; Αυτός πήγε τον Μαντσίνι στον Παναθηναϊκό – Το πρόσωπο κλειδί του deal – Στα 3,1 εκατ. ευρώ έκλεισε η μεταγραφή

  Ο μυθικός Οδυσσέας μετά την επιστροφή στην Ιθάκη – Οι «άγνωστες» περιπέτειες και πως πέθανε

  Ο μυθικός Οδυσσέας μετά την επιστροφή στην Ιθάκη – Οι «άγνωστες» περιπέτειες και πως πέθανε