ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση το νερό σε περιοχές του Δήμου Ρ. Φεραίου – Δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Δημοσίευση

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ/THENEWSPAPER.GR

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου μετά από ενημέρωση του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής, Υγειονομικού Ελέγχου και Δημόσιας Υγείας, της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕΜΣ, και μετά τη απογευματινή ενημέρωση ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η εμφάνιση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας οφείλεται στο νερό του δικτύο ύδρευση των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου συστήνει την μη χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης για ανθρώπινη χρήση.

Ήδη διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο και η Διεύθυνση υγείας έχουν προβεί σε δειγματοληψία ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Σε αναμονή των αποτελεσμάτων και κατόπιν των υποδείξεων του ΕΟΔΥ συστήνονται τα κάτωθι:

-να μην γίνεται κατανάλωση νερού από τους κατοίκους των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου από το δίκτυο ύδρευσης για ανθρώπινη χρήση ( πόση, μαγείρεμα, και προπαρασκευή τροφής -οι υπεύθυνοι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου στην παραγωγική διαδικασία τροφίμων , ποτών γλυκών, άρτου κπλ ώσπου να διαπιστωθεί η καταλληλόλητα του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΤheNewspaper.gr, στα δύο χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου υπάρχουν δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας, τα οποία διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.