ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Με κατάνυξη τίμησαν τα Κανάλια Μαγνησίας την εύρεση της Παναγίας της Καναλιώτισσας [εικόνες]

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Με βαθιά πίστη και ιερή συγκίνηση πανηγύρισε σήμερα το χωριό Κανάλια Μαγνησίας την θαυμαστή Εύρεση της Παναγίας της Καναλιώτισσας, της Μεγάλης Προστάτιδας και Σκέπης του χωριού. Από νωρίς το πρωί, οι καμπάνες του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου ήχησαν κατανυκτικά, καλώντας τους πιστούς να προσέλθουν στο πανηγύρι της χάριτος και της ευλογίας.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του χωριού Απόστολος Σανίδας, ο Τοπικός Σύμβουλος Απόστολος Καραδήμος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ρήγα Φεραίου Σάββας Τσαλδάρης, συμμετέχοντας με σεβασμό στη μεγάλη αυτή ημέρα για τα Κανάλια.
Λίγο πριν το «Δι’ ευχών», ο σεβαστός ιερέας του χωριού, π. Αθανάσιος Σκοπιανός, ευλόγησε την αρτοκλασία, σκορπίζοντας μέσα στον ναό την πνευματική ευωδία της παράδοσης, της ευλογίας και της θείας προστασίας.

Αμέσως μετά, απέναντι από την εκκλησία, στο Μνημείο Ηρώων, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, υψώνοντας προσευχή υπέρ αναπαύσεως όσων θυσιάστηκαν για πίστη και πατρίδα. Οι ψαλμωδίες ενώθηκαν με την ιερή σιωπή, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα βαθιάς ευλάβειας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κόσμος στον Πρόεδρο Απόστολο Σανίδα, ο οποίος στέκεται με ευθύνη και φροντίδα στο πλευρό των Καναλιωτών.
Και όπως η Παναγία η Καναλιώτισσα μεσιτεύει και σκεπάζει το χωριό με το άγιο πέπλο Της, έτσι και ο Πρόεδρος, με τον δικό του τρόπο, αγωνίζεται καθημερινά για την προκοπή, την ενότητα και το καλό των Καναλιών.
Μια σχέση που θυμίζει το δέσιμο ποιμένα με το ποίμνιό του – σχέση προσφοράς, προστασίας και αγάπης.

Με τέτοια πνευματική λαμπρότητα και κατάνυξη γιόρτασαν σήμερα τα Κανάλια την Παναγία τους – μια ημέρα που γεμίζει τις καρδιές των κατοίκων με φως, πίστη και ελπίδα.