Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τις Απόκριες 2026 ανακοίνωσε ο Δήμος Βόλου, με δράσεις που απλώνονται σε όλη την πόλη και κορυφώνονται το τετραήμερο 20–23 Φεβρουαρίου, συνδυάζοντας μουσική, θέατρο, αποκριάτικο κέφι και παραδοσιακά Κούλουμα.
Η αυλαία ανοίγει την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου με το Carnival Night στην Πλατεία Πανεπιστημίου, σε συνδιοργάνωση με τον Εμπορικός Σύλλογος Βόλου. Από τις 6 το απόγευμα το εμπορικό κέντρο θα «ντυθεί» αποκριάτικα με μουσική, ενώ μετά το κλείσιμο των καταστημάτων, στις 9 μ.μ., Βολιώτες και επισκέπτες καλούνται σε ένα μεγάλο υπαίθριο party με DJ, happenings και συμβολικές τιμές σε ποτό και σνακ από τοπικές επιχειρήσεις.
Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Βαγγέλης Παπαθανασίου», θα παρουσιαστεί η συναυλία-αφιέρωμα «Τα Swing του Μανώλη Χιώτη», σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Λίνα Νικολακοπούλου.
Επί σκηνής θα βρεθούν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Πέννυ Μπαλτατζή, με τον βιρτουόζο του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης, πλαισιωμένους από σολίστες μουσικούς. Το αφιέρωμα φωτίζει τη διαδρομή του πρωτοπόρου Μανώλης Χιώτης, που άλλαξε το τοπίο της ελληνικής διασκέδασης, παντρεύοντας το λαϊκό με swing, mambo και latin ρυθμούς.
Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, στο ίδιο θέατρο, το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Σάρα Κρου», βασισμένη στο έργο της Frances Hodgson Burnett A Little Princess, σε σκηνοθεσία Μαρίας Ξανθοπουλίδου και μουσική του Θοδωρής Οικονόμου, με πολυπληθή θίασο και ζωντανή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς.
Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου με τα παραδοσιακά Κούλουμα στην παραλία του Βόλου, στο τμήμα μεταξύ Αγίου Κωνσταντίνου και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από τις 12.00 μ.μ. θα στηθεί μπουφές με σαρακοστιανά εδέσματα, ενώ το μουσικό πρόγραμμα αναλαμβάνουν οι μουσικοί του Δημήτρης Γακιόπουλος σε συνεργασία με το σχήμα Διπλοπενιές. Τα εδέσματα και τα ποτά θα προσφέρονται δωρεάν στο κοινό, με τη στήριξη του Δήμου και των χορηγών.
Παράλληλα, εορταστικές εκδηλώσεις για τα Κούλουμα θα πραγματοποιηθούν και στη Νέα Αγχίαλο, στον παραλιακό πεζόδρομο και το Δημοτικό Πάρκο, με χορευτικά συγκροτήματα, τοπικούς χορούς και πλούσιο σαρακοστιανό μπουφέ.
Για το αποκριάτικο τριήμερο, ο Δήμος προγραμματίζει επίσης γιορτινό στολισμό σε κεντρικές αρτηρίες και στην παραλία, καθώς η πόλη αναμένεται να υποδεχθεί πλήθος επισκεπτών, μετατρέποντας τον Βόλο σε επίκεντρο γιορτής, πολιτισμού και παράδοσης.





