ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Καταγγελία Χατζηκυριάκου για Ευξεινούπολη: «7 ημέρες χωρίς νερό οι πολίτες – Υποβαθμίζονται οι θεσμοί στον Δήμο Αλμυρού»

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Ρεπορτάζ:
Σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή Αλμυρού ασκεί ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής δημοτικής παράταξης Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, με αφορμή τόσο το ζήτημα της έλλειψης νερού στην Ευξεινούπολη όσο και τον τρόπο με τον οποίο αποφασίστηκε ο χώρος διεξαγωγής της ειδικής συνεδρίασης για τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής.

Σε δήλωσή του, ο κ. Χατζηκυριάκος επισημαίνει ότι για έβδομη συνεχόμενη ημέρα οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Ευξεινούπολης στερούνται τη δυνατότητα χρήσης νερού ύδρευσης, κάνοντας λόγο για ένα σοβαρό ζήτημα που επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα και την υγεία των πολιτών. Όπως τονίζει, την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή δεν έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις, ενώ – όπως υποστηρίζει – «επικρατεί εκκωφαντική σιωπή».

Παράλληλα, ο πρώην δήμαρχος καταγγέλλει ότι ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησε χωρίς προηγούμενη απόφαση του σώματος στον ορισμό διαφορετικής έδρας συνεδρίασης για την ειδική συνεδρίαση του απολογισμού πεπραγμένων της δημοτικής αρχής. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνεδρίαση ορίστηκε να πραγματοποιηθεί στο ανακατασκευασμένο Ξύλινο Οίκημα του Δημοτικού Δάσους Κουρί, χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Χατζηκυριάκος επικαλείται τη νομοθεσία, σημειώνοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει κατά κανόνα στο δημοτικό κατάστημα και οποιαδήποτε αλλαγή χώρου απαιτεί προηγούμενη απόφαση του ίδιου του συμβουλίου. Μάλιστα, αναφέρει ότι στο άρθρο 217 παρ. 3 του Ν. 3463/2006, που αφορά τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, προβλέπεται ρητά πως το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο επιλέγει τον κατάλληλο χώρο για τη συγκεκριμένη ειδική συνεδρίαση.

«Στην προκειμένη περίπτωση δεν τηρήθηκε τίποτα από τα παραπάνω και το Δημοτικό Συμβούλιο για ακόμη μία φορά αγνοήθηκε και απαξιώθηκε», σημειώνει, προσθέτοντας ότι πρόκειται για το «πρώτο δείγμα γραφής του νέου προέδρου».

Ο πρώην δήμαρχος υποστηρίζει ακόμη ότι η πρακτική αυτή δεν αποτελεί απλώς ένα διαδικαστικό λάθος, αλλά συνιστά υποβάθμιση του ανώτατου οργάνου διοίκησης του Δήμου και δείχνει έναν τρόπο διοίκησης που – όπως αναφέρει – αντιμετωπίζει τους θεσμούς ως εμπόδιο.

Κλείνοντας τη δήλωσή του, ο κ. Χατζηκυριάκος τονίζει ότι η παράταξή του δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει τέτοιες πρακτικές, καταγγέλλοντας δημόσια την απόφαση για τον χώρο της συνεδρίασης και την – όπως υποστηρίζει – απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τη δημοτική αρχή. Παράλληλα, επισημαίνει ότι ακόμη και στην περίπτωση συνεδρίασης σε διαφορετικό χώρο, αυτός θα πρέπει να πληροί όλες τις νόμιμες προδιαγραφές λειτουργίας που ορίζει η νομοθεσία.