ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

«Το δάγκωσαν τα ξαδέλφια του», ισχυρίστηκε η μητέρα

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας ένα μωρό 10 μηνών, το οποίο φέρει σοκαριστικά σημάδια άγριας κακοποίησης. Το βρέφος διακομίσθηκε εσπευσμένα από την Ηλεία έπειτα από εισαγγελική εντολή, καθώς η 18χρονη μητέρα του είχε τραπεί σε φυγή από το νοσοκομείο του Πύργου, ισχυριζόμενη πως το βρέφος «το δάγκωσαν τα ξαδέλφια του», όταν οι γιατροί άρχισαν να αναζητούν την αιτία των σοβαρών τραυμάτων του.

Ειδικότερα, η κινητοποίηση των υγειονομικών και αστυνομικών Αρχών ήταν άμεση, αποκαλύπτοντας μια υπόθεση που περιλαμβάνει πολλαπλά κατάγματα, εγκαύματα και δαγκωματιές που δεν δικαιολογούνται από ατυχήματα.
Οι απίστευτοι ισχυρισμοί για το μωρό
Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου, Σπύρος Πολίτης, μιλώντας το Σάββατο (28/3) στο MEGA, περιέγραψε τις απίστευτες δικαιολογίες που χρησιμοποίησε η μητέρα για να καλύψει την κατάσταση. Όταν οι γιατροί παρατήρησαν τις δαγκωματιές στο σώμα του παιδιού, η ίδια ισχυρίστηκε πως προκλήθηκαν από τα ξαδέλφια του κατά τη διάρκεια παιχνιδιού. Μάλιστα, όσον αφορά στο κάταγμα στο πόδι, η 18χρονη ανέφερε πως το βρέφος έπεσε από το καρότσι του.
Ο κ. Πολίτης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Για τις μικρές δαγκωματιές η μητέρα του δικαιολογήθηκε πως προκλήθηκαν από τα ξαδέλφια του, ότι και καλά έπαιζαν και το ένα δάγκωνε το άλλο. Για το κάταγμα στο πόδι είπε ότι έπεσε από το καρότσι. Αυτές είναι οι δικαιολογίες της μητέρας».
Επίσης, ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου τόνισε τη σημασία της ειδοποίησης των Αρχών, λέγοντας: «Φαινόταν πως κάτι περίεργο συνέβαινε και για αυτό ειδοποιήσαμε την Αστυνομία. Η γυναίκα πήρε το παιδί από το νοσοκομείο γιατί φοβήθηκε. Τώρα θα έρθει αντιμέτωπη με τον νόμο. Το παιδί ήταν σε κακή κατάσταση. Είχε εκδορές, μικρές δαγκωματιές και διάφορα κατάγματα».

Το χρονικό της τραγωδίας και οι καταγγελίες
Η υπόθεση πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις ύστερα από πληροφορίες της εκπομπής «Χαμογέλα και Πάλι», σύμφωνα με τις οποίες μια άλλη γυναίκα είχε εντοπίσει μώλωπες στα πόδια του βρέφους ενώ αυτό βρισκόταν στο καρότσι. Οι Αρχές αναμένουν πλέον τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για να προσδιοριστεί η ακριβής φύση των τραυμάτων στο μωρό.
Παράλληλα, κατά τον ιατρικό έλεγχο της 18χρονης μητέρας, διαπιστώθηκε πως η ίδια διανύει τη δεύτερη εγκυμοσύνη της, γεγονός που περιπλέκει περαιτέρω την κοινωνική διάσταση του θέματος.
Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησε σε επίσημη ενημέρωση για το παρελθόν της νεαρής μητέρας. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η 18χρονη είχε εγκαταλείψει την πατρική της εστία πριν από δύο χρόνια.
Ως εκ τούτου, τον Μάιο του 2024 είχε ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός Missing Kid Alert για την τότε 16χρονη κοπέλα, η οποία επέστρεψε τελικά στο σπίτι της τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς. Η 18χρονη παραμένει πλέον αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη, ενώ το παιδί της δίνει τη δική του μάχη στο νοσοκομείο της Πάτρας.

Πηγή: ieidiseis.gr