ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Μυτιλήνη: Με επιβάτες, ΙΧ και δίκυκλα απέπλευσε το «Blue Star»

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Στις 6 ακριβώς το απόγευμα της Τετάρτης, στην προγραμματισμένη του ώρα δηλαδή, αναχώρησε το πλοίο «Blue Star 1» από το λιμάνι της Μυτιλήνης, σηματοδοτώντας μια μερική αποκλιμάκωση της έντασης που επικρατούσε από τις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων.

Νωρίτερα, όπως γράφει το stonisi.gr, είχε προηγηθεί μερική άρση του μπλόκου, με αποτέλεσμα να επιτραπεί η επιβίβαση επιβατών και οχημάτων ΙΧ, ενώ παρέμεινε σε ισχύ η απαγόρευση για φορτηγά και νταλίκες. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο «Ν» ο κεντρικός πράκτορας της Attica Group Ηλίας Πίκουλος, στο πλοίο επιβιβάστηκαν 950 άτομα, 210 ΙΧ αυτοκίνητα και 30 μηχανάκια.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μόνο με επιβάτες και ΙΧ αυτοκίνητα αναχώρησε από το λιμάνι της Μυτιλήνης, το πλοίο της γραμμής Μυτιλήνη-Χίος-Πειραιάς, «Blue Star».
Οι διαμαρτυρόμενοι κτηνοτρόφοι δεν επέτρεψαν να επιβιβαστούν στο πλοίο φορτηγά αυτοκίνητα, όπως και το πρωί κατά την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της Μυτιλήνης, δεν επέτρεψαν να αποβιβαστούν από το πλοίο τα επιβαίνοντα σε αυτό 42 φορτηγά αυτοκίνητα, πολλά από τα οποία με είδη τροφίμων και άλλα ευπαθή προϊόντα.
Το πλοίο, δηλαδή, αναχώρησε για Πειραιά με τα φορτηγά αυτοκίνητα με τα οποία ήρθε στη Μυτιλήνη το πρωί.
Το επόμενο πλοίο αναμένεται το πρωί της Πέμπτης 16 Απριλίου, ενώ το μπλόκο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, συνεχίζεται.
Μερική αποκλιμάκωση στο λιμάνι της Μυτιλήνης
Η απόφαση των κτηνοτρόφων να επιτρέψουν τη μετακίνηση επιβατών και ΙΧ σηματοδοτεί μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης, μετά από δύο ημέρες έντονων κινητοποιήσεων και πλήρους αποκλεισμού που είχαν προκαλέσει σημαντικές δυσκολίες στις μεταφορές.
Ωστόσο, η επιλογή να διατηρηθεί το μπλόκο στα βαρέα οχήματα δείχνει ότι οι κινητοποιήσεις παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη και ότι οι διαμαρτυρόμενοι δεν προτίθενται να υποχωρήσουν από τα βασικά τους αιτήματα.
Συνεχίζεται η πίεση προς την κυβέρνηση
Με τη συνέχιση της απαγόρευσης για φορτηγά και νταλίκες, οι κτηνοτρόφοι επιδιώκουν να διατηρήσουν την πίεση προς την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς, ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης που έχει προκαλέσει ο αφθώδης πυρετός στον πρωτογενή τομέα.

Πηγή: ieidiseis.gr