Σε σύλληψη αλλοδαπού 50 ετών προχώρησαν ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς ο άνδρας προκάλεσε το μεσημέρι του Σαββάτου (18/4), γύρω στις 16:00, φωτιά στην περιοχή Άμπελος Ακράτας του Δήμου Αιγιαλείας, κατά τη διάρκεια καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών. Η ανεξέλεγκτη εξάπλωση του μετώπου σε παρακείμενες εκτάσεις κινητοποίησε ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ ενεργοποιήθηκε και ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας με μήνυμα του 112 για απομάκρυνση κατοίκων.
Ειδικότερα, ο 50χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα σύμφωνα με την προβλεπόμενη αυτόφωρη διαδικασία, ενώ σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.950 ευρώ. Η ΔΑΕΕ παραμένει σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά σε όλη τη χώρα.
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά
Πάντως, σύμφωνα με την ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, στο σημείο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης, 9ης και 18ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές, 18 οχήματα, η ομάδα ΙΚΑΡΟΣ (drone) Δυτικής Ελλάδος και ένα αεροσκάφος. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αιγιαλείας, με την προσπάθεια να εστιάζεται στον περιορισμό του μετώπου που εξαπλώνεται σε δύσβατη δασική έκταση ανάμεσα σε Ποροβίτσα και Άμπελο.
Η εκδήλωση της πυρκαγιάς σε δασική έκταση, σε συνδυασμό με τις συνθήκες του εδάφους, οδήγησε τις αρχές να αξιολογήσουν την κατάσταση ως κρίσιμη και να προχωρήσουν άμεσα στην ενεργοποίηση του 112. Το μήνυμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τους κατοίκους της Άνω Ποροβίτσας να απομακρυνθούν προς την Ακράτα, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το πεδίο, δεν απειλούνται κατοικίες
Πηγή: ieidiseis.gr





