Σαφή θέση για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ πήρε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κώστας Τσουκαλάς, απαντώντας το πρωί της Πέμπτης (4/6) στα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει μετά τις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα σχετικά με πιθανές συνεργασίες στον προοδευτικό χώρο.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τσουκαλάς ξεκαθάρισε ότι «δεν τέθηκε θέμα διαγραφής του Χάρη Δούκα», υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα που ανέκυψε δεν έφτασε ποτέ σε επίπεδο εσωκομματικής κύρωσης.
«Έκανε μια δήλωση και μετά μια ανάρτηση που είπε ‘δεσμεύομαι από τη συνεδριακή απόφαση’. Το κόμμα ΕΛΑΣ λέει ‘καμία συνεργασία’. Αυτό δικαιώνει την επιλογή μας για αυτόνομη πορεία. Δεν τέθηκε θέμα διαγραφής του Χάρη Δούκα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρο. Δεν πρέπει να θολώνει το μήνυμα. Το λέω παντού», διαμήνυσε.
Δημοσκοπήσεις και πολιτικές ανακατατάξεις
Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις και την εικόνα του πολιτικού συστήματος, ο κ. Τσουκαλάς σημείωσε ότι η ίδρυση νέων προσωποπαγών κομμάτων οδηγεί πάντα σε μια προσωρινή αναδιάταξη, χωρίς αυτό να σημαίνει μόνιμη αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.
«Έχουμε την ίδρυση δύο νέων κομμάτων. Πάντα όταν έχουμε ίδρυση προσωποπαγών κομμάτων υπάρχει μια αναδιάταξη. Εγώ λέω ψυχραιμία. Όταν κάθεται η σκόνη από το μάρκετινγκ, μένει όρθιος αυτός που έχει αξιοπιστία και ιδεολογική υπεροχή. Είμαστε 1,5 χρόνο αξιωματική αντιπολίτευση, τους τελευταίους 9 μήνες συζητάμε για τα δύο νέα κόμματα», είπε για τη δημοσκοπική εικόνα των τελευταίων ημερών και πρόσθεσε: «Έχουμε στόχο την πολιτική αλλαγή, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εφαρμογή του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ. Αν είμαστε δεύτεροι, ο κόσμος θα πει πάλι Νέα Δημοκρατία».
Πηγή: ieidiseis.gr





