ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Ποιος είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Ένα από τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν στον ανασχηματισμό είναι ο Γιώργος Κώτσηρας, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, φέρνοντας μαζί του εμπειρία από τρία διαφορετικά κυβερνητικά χαρτοφυλάκια και ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο.
Γεννημένος το 1984, εκλέγεται βουλευτής Δυτικής Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία από το 2019. Η πρώτη του συμμετοχή στην κυβέρνηση ήρθε τον Ιανουάριο του 2021, όταν ανέλαβε υφυπουργός Δικαιοσύνης με αρμοδιότητα τα θέματα Διεθνούς Συνεργασίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θέση στην οποία παρέμεινε έως τον Μάιο του 2023.

► Ανασχηματισμός με μικρές αλλαγές: Κώτσηρας στη θέση Κυρανάκη στο Μεταφορών, Χατζηβασιλείου στο ΥΠΕΞ
Μετά τις εκλογές του 2023 μετακινήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου υπηρέτησε ως υφυπουργός έως τον Μάρτιο του 2025, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Με τον νέο ανασχηματισμό καλείται πλέον να αναλάβει έναν από τους πλέον απαιτητικούς τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, σε μια περίοδο κατά την οποία οι μεταφορές βρίσκονται στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου.
Ο Γιώργος Κώτσηρας είναι αριστούχος διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, το Δίκαιο Ανταγωνισμού, τις Κρατικές Ενισχύσεις, το Δίκαιο Επιχειρήσεων και το Διοικητικό Δίκαιο. Διαθέτει επίσης δύο μεταπτυχιακούς τίτλους, από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Aix-Marseille III της Γαλλίας.
Πριν από την είσοδό του στην ενεργό πολιτική άσκησε δικηγορία με ειδίκευση στο διοικητικό, εμπορικό και ευρωπαϊκό δίκαιο, ενώ έχει πλούσιο συγγραφικό και επιστημονικό έργο με δημοσιεύσεις και μελέτες σε ζητήματα ευρωπαϊκού και διοικητικού δικαίου. Παράλληλα, υπήρξε ιδιαίτερα ενεργός στα συλλογικά όργανα του δικηγορικού σώματος, φθάνοντας έως τη θέση του προέδρου της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών.
Εκτός πολιτικής και νομικής, έχει διακριθεί και στον αθλητισμό, καθώς υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδας στην αντισφαίριση. Μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Πηγή: ieidiseis.gr