ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για το LNG στον Παγασητικό – Κάλεσμα σε συγκέντρωση και εν πλω διαμαρτυρία

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Σε διήμερο κινητοποιήσεων κατά της σχεδιαζόμενης εγκατάστασης πλωτής μονάδας LNG στον Παγασητικό Κόλπο καλεί τους πολίτες ο Σύλλογος για την Προστασία του Παγασητικού, εντείνοντας τις δράσεις ενημέρωσης και διαμαρτυρίας ενάντια στο επίμαχο έργο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι διοργανωτές θεωρούν ότι η προοπτική εγκατάστασης της μονάδας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το περιβάλλον, την αλιεία, τον τουρισμό και συνολικά το οικοσύστημα του Παγασητικού, ζητώντας την άμεση απόρριψη του σχεδίου.

Στο πλαίσιο των δράσεων, σήμερα, Σάββατο 13 Ιουνίου, από τις 18:30, θα λειτουργήσει ενημερωτικό περίπτερο στην παραλία του Βόλου, στο ύψος του Ηρώου, όπου πολίτες και φορείς θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις θέσεις του Συλλόγου και να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις του αγώνα.

Η κορύφωση των κινητοποιήσεων έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 14 Ιουνίου, στις 11:30 το πρωί, με μεγάλη εν πλω διαμαρτυρία στον λιμένα του Βόλου. Οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε ιστιοπλόους, επαγγελματίες αλιείς, ιδιοκτήτες σκαφών, ερασιτέχνες ψαράδες, καθώς και σε φίλους της θάλασσας με κανό, καγιάκ και SUP, προκειμένου να σχηματιστεί μια μεγάλη θαλάσσια πομπή διαμαρτυρίας.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη μνήμη της Νάνσυς Συρταδιώτου, ιδρυτικού μέλους του Συλλόγου, καθώς η πλοήγηση της δράσης προσφέρεται από την οικογένειά της.

«Ο Παγασητικός μας ενώνει» τονίζουν οι διοργανωτές, υπογραμμίζοντας ότι στόχος των κινητοποιήσεων είναι η προστασία του κόλπου και η ανάδειξη της φυσικής του αξίας, απέναντι – όπως υποστηρίζουν – σε σχεδιασμούς που οδηγούν στη βιομηχανοποίηση και την περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής.

Οι φορείς που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις καλούν τους πολίτες της Μαγνησίας να δώσουν δυναμικό «παρών», στέλνοντας μήνυμα υπέρ της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και κατά της εγκατάστασης LNG στον Παγασητικό.