ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Περιπολικό και ΟΠΚΕ έξω από το σπίτι του

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Ανατροπή καταγράφεται στην υπόθεση της αποφυλάκισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου καθώς ο καταδικασθέντας για τη δράση του στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη επιστρέφει στη φυλακή.
Ήδη, κινητικότητα καταγράφεται έξω από το σπίτι με όχημα της ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκεται στο σημείο.

Δείτε βίντεο:

Όπως έγραφε νωρίτερα ο Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά θα εκδώσει το σχετικό ένταλμα σύλληψης ώστε η Αστυνομία να τον συλλάβει και να τον οδηγήσει στην φυλακή.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Σοφοκλής Λογοθέτης, είχε εισηγηθεί την ακύρωση της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά και την επιστροφή του καταδικασμένου για τη δράση του στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη στη φυλακή.
Το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά είχε αποφασίσει την αποφυλάκιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 25 χρόνια φυλάκισης, λαμβάνοντας υπόψη την καλή διαγωγή που επέδειξε κατά τη διάρκεια της κράτησής του, τη συνεπή επιστροφή του από τις άδειες που είχε λάβει τα τελευταία χρόνια, καθώς και το γεγονός ότι απέκτησε διδακτορικό τίτλο σπουδών κατά τον εγκλεισμό του.
Ωστόσο, πριν από την έκδοση της απόφασης αποφυλάκισης, αρνητική θέση είχαν εκφράσει τόσο οι εισαγγελικές αρχές πρώτου και δεύτερου βαθμού όσο και το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.
Μετά την αποφυλάκισή του ακολούθησε άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνου Τζαβέλα, ο οποίος ανέθεσε την αξιολόγηση της υπόθεσης στον αντεισαγγελέα Σοφοκλή Λογοθέτη.
Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος εκτιμάται ότι θα παραμείνει για περίπου έναν ακόμη χρόνο, έως ότου συμπληρώσει τα 25 έτη πραγματικής έκτισης ποινής που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία για τους πολυϊσοβίτες της 17 Νοέμβρη.

Πηγή: ieidiseis.gr