Σε εξέλιξη είναι εισαγγελική και αστυνομική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν η 45χρονη Αντιγόνη, που δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό σύζυγό της στη Δράμα, είχε ενημερώσει τους ανωτέρους της στην ΕΛ.ΑΣ. για την κακοποίηση που βίωνε πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού της.
Αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν στο iEidiseis ότι ο αρμόδιος Εισαγγελέας έδωσε εντολή προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από τους επικεφαλής αξιωματικούς της Αστυνομίας (προϊσταμένους του ζευγαριού), όπως και από δύο ψυχολόγους και έναν ψυχίατρο, οι οποίοι είχαν κάνει συνεδρίες με τον συζυγοκτόνο και το θύμα.
Το τελευταίο 24ωρο είδαν το φως της δημοσιότητας μαρτυρίες που έκαναν λόγο για απειλές που δεχόταν η 45χρονη Αντιγόνη αλλά και για ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. από το θύμα για τον κακοποιητικό σύζυγο. Από την πλευρά τους πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. επιμένουν ότι οι δύο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., προϊστάμενοι του ζευγαριού, αρνούνται κατηγορηματικά ότι είχαν ενημερωθεί για περιστατικά κακοποίησης. Αναφέρουν μάλιστα ότι εάν είχαν καταλάβει το παραμικρό θα ενεργούσαν άμεσα.
►Γυναικοκτονία στην Δράμα: Τα ερωτήματα για τον ψυχολόγο της ΕΛΑΣ
Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα θα πάρουν κατάθεση από τον ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. που έκανε δύο συνεδρίες με τον συζυγοκτόνο στο ιδιωτικό του γραφείο, από τον ψυχίατρο που ανέλαβε να συνεχίσει τις συνεδρίες με τον δράστη αλλά και με τον Κύπριο ψυχολόγο που έκανε διαδικτυακά συνεδρίες με την 45χρονη Αντιγόνη.
Ο ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. ήταν ο πρώτος που ήρθε σε επαφή με τον αστυνομικό και στη συνέχεια τον παρέπεμψε σε ψυχίατρο. Στον ίδιο ψυχίατρο άρχισε να πηγαίνει και το θύμα, ωστόσο, κρίθηκε ότι δεν είναι σωστό να κάνουν συνεδρίες με τον ίδιο ειδικό ψυχικής υγείας και έτσι η Αντιγόνη συνέχισε τις συνεδρίες με Κύπριο ψυχολόγο (μέσω διαδικτύου).
►Δράμα: Η 45χρονη είχε ζητήσει απόσπαση για να φύγει από τον γυναικοκτόνο – Η συνεδρία σε ψυχολόγο που δεν έγινε
Την ίδια ώρα, ο Εισαγγελέας αναμένεται να εκδώσει διάταξη για να ανοίξουν τα κινητά τηλέφωνα του συζυγοκτόνου και της συζύγου του για να αντληθούν περισσότερα στοιχεία για τυχόν ενέργειες που θα μπορούσαν να γίνουν για να αποτραπεί το φονικό.
Οι αστυνομικοί πήραν κατάθεση και από στενό συγγενικό πρόσωπο της Αντιγόνης που φέρεται να έχει πει ότι το θύμα της είχε εκμυστηρευτεί ότι ο σύζυγός της την εκβίαζε ψυχολογικά λέγοντας ότι «αν με αφήσεις θα αυτοκτονήσω». Μάλιστα το τελευταίο διάστημα της είχε βγάλει το όπλο του, το είχε βάλει στο κεφάλι του και έλεγε «βλέπεις, αν με αφήσεις αυτό θα κάνω».
Πηγή: ieidiseis.gr





