Αίσιο τέλος είχε η αναζήτηση ανήλικου τροφίμου του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, ο οποίος είχε διαφύγει από τη δομή πριν από περίπου δέκα ημέρες.
Ο ανήλικος εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και συνελήφθη από τις αρμόδιες αρχές στον χώρο του αεροδρομίου «Μακεδονία». Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εάν ο ανήλικος επρόκειτο να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό άλλη χώρα ή αν βρισκόταν στο αεροδρόμιο για διαφορετικό λόγο. Η υπόθεση, ωστόσο, προκαλεί ερωτήματα, καθώς ο νεαρός κατάφερε να διανύσει μεγάλη απόσταση από τον Βόλο έως τη Θεσσαλονίκη χωρίς να εντοπιστεί νωρίτερα.
Παράλληλα, απορίες προκαλεί και το γεγονός ότι δεν ενεργοποιήθηκε το σύστημα Amber Alert Hellas για την εξαφάνισή του. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ακολουθείται, η ενεργοποίηση του Amber Alert δεν πραγματοποιείται αυτόματα σε κάθε περίπτωση εξαφάνισης ανηλίκου. Η σχετική απόφαση λαμβάνεται από την Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και μόνο όταν πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια, όπως η μικρή ηλικία του παιδιού, η ύπαρξη άμεσου κινδύνου για τη ζωή ή την υγεία του, ενδείξεις αρπαγής ή απαγωγής και η εκτίμηση ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων του θα συμβάλει ουσιαστικά στον εντοπισμό του.
Οι συνθήκες υπό τις οποίες ο ανήλικος έφυγε από το Ίδρυμα, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο έφτασε μέχρι τη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να αποτελέσουν αντικείμενο διερεύνησης από τις αρμόδιες αρχές. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανήλικος είναι πλέον ασφαλής και θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιστροφή του στη δομή.





