ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Μυστήριο με τον εκβιασμό 13χρονου γιου επιχειρηματία στον Βόλο και τα 370.000 ευρώ – Η κατάθεση του ανήλικου

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Την κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία ο 13χρονος, ο οποίος φέρεται να έπεσε θύμα εκβιασμού στον Βόλο παραδίδοντας 370.000 ευρώ, δημοσιεύει το iΕidiseis.
Ο ανήλικος περιγράφει αναλυτικά πώς ξεκίνησαν όλα από έναν εκβιασμό για 500 ευρώ και πώς κατέληξε να παραδίδει κάθε μέρα από 15.000 ευρώ σε πρόσωπα που του είχαν εμφανιστεί ως «φίλοι» και για ένα διάστημα ήταν η παρέα του.

Υποστηρίζει ότι έπαιρνε τα μετρητά από το σπίτι χωρίς το γνωρίζουν οι γονείς του, φοβούμενος ότι εάν δεν τα παραδώσει στους κατηγορούμενους, θα καταλήξει να δικάζεται για κατοχή βεγγαλικών.
Αρχικά, ο 13χρονος περιέγραψε ότι ο 32χρονος, που είναι ο βασικός κατηγορούμενος, έκανε «κουμάντο» στην παρέα: «Ο 32χρονος είναι ένας τύπος που έφτιαξε την παρέα. Εγώ μπήκα τελευταίος στην παρέα. Ο 32χρονος είναι αυτός που κάνει κουμάντο στην παρέα γιατί είναι και ο μεγαλύτερος. Κάποια στιγμή που είχε γενέθλια η αδερφή μου, μου πήρε δώρο για τα γενέθλια μου κάτι τύπου παιδικά αθύρματα από ένα μαγαζί στο κέντρο του Βόλου που τα πουλάνε για πάρτι και εκδηλώσεις. Εγώ είχα πάει στην εκκλησία και έριξα στο προαύλιο χώρο κάποια από αυτά. Ο 32χρονος ήταν εκεί με μία παρέα με είδε και μου ζήτησε να του δώσω και σε αυτόν για να ρίχνει. Εγώ τον γνώριζα φατσικά μέχρι τότε ως ένα άτομο που μένει στον Ξηρόκαμπο. Να πω την αλήθεια τον φοβόμουν κιόλας μήπως με βαρέσει γιατί είναι κάπως».
Επίσης, ο ανήλικος πρόσθεσε: «Μετά από κάποιες ώρες την ίδια ημέρα πήρε τηλέφωνο έναν φίλο μου και του είπε να μου πει ότι η Αστυνομία έπιασε έναν φίλο του που ο ίδιος του είχε δώσει από αυτά που σας είπα ότι μου ζήτησε και του έδωσα νωρίτερα και ζήτησε 500 ευρώ από εμένα για να πει στο δικαστήριο ότι αυτός έδωσε τα δυναμιτάκια, διαφορετικά θα έλεγε ότι του τα έδωσα εγώ και θα είχα δικαστήριο και πρόβλημα με τους γονείς μου. Αυτό μου μετέφερε ο φίλος μου για λογαριασμό του 32χρονου και μου είπε μάλιστα ότι έχω δύο ημέρες για να το σκεφτώ αλλιώς θα έδινε εμένα στο δικαστήριο. Εγώ αγχώθηκα πολύ γιατί φοβήθηκα να μην το μάθουν οι γονείς μου και του είπα ότι θα του τα δώσω».
Από τα 500 ευρώ στα 15.000 ευρώ
Στη συνέχεια, ο 13χρονος περιέγραψε πως από τα 500 ευρώ κατάληξε να δίνει πολύ μεγάλα ποσά: «Την επόμενη ημέρα συνάντησα τον φίλο μου και του έδωσα τα 500 ευρώ και εκείνος τα πήγε στον 32χρονο. Τα λεφτά αυτά τα πήρα από το δωμάτιο που έχει ο μπαμπάς και η μαμά τα χρήματα. Δεν ενημέρωσα τους γονείς μου. Από τότε ο 32χρονος έβαζε τους φίλους μου να μου ζητούν για λογαριασμό του διάφορα μεγάλα ποσά. Να σας πω ότι εγώ φοβόμουν μην γίνει κάτι με τους γονείς μου γιατί αν ο 32χρονος έλεγε κάτι στο δικαστήριο για εμένα οι γονείς μου θα το μάθαιναν αναγκαστικά. Στην αρχή φοβόμουν και μην με χτυπήσει, μην χρησιμοποιήσει βία εναντίον μου. Έτσι κάθε φορά μου ζητούσε με τα παιδιά που σας είπα να καταβάλλω χρήματα. Εγώ τα έδινα στα παιδιά και αυτοί στον 32χρονο».
Ο ανήλικος πρόσθεσε: «Αρχές Μαΐου, μου είπε ο φίλος μου ότι ο 32χρονος είπε να δώσω 10.000 ευρώ. Τα πήρα από το δωμάτιο και τα παρέδωσα στον φίλο μου για λογαριασμό του 32χρονου. Μετά από αυτό μου ζητούσε καθημερινά να του πηγαίνω όσο περισσότερα λεφτά μπορώ. Διαφορετικά θα έδινε τα στοιχεία μου στο δικαστήριο. Σχεδόν κάθε ημέρα λόγω του φόβου μου παρέδιδα στον φίλο μου για να του τα δώσει 15.000 ευρώ. Αυτό έγινε για περισσότερο από 10 μέρες. Δηλαδή δέκα φορές και περισσότερο παρέδωσα αναγκαστικά το ποσό των 15.000 ευρώ. Τα λεφτά τα έπαιρνα από την κρυψώνα. Δεν το είπα στους γονείς μου».
Πώς το κατάλαβε η μητέρα
Η μητέρα του 13χρονου περιέγραψε στους αστυνομικούς πως κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά με τα μετρητά που είχε η οικογένεια στο σπίτι. Η ίδια και ο σύζυγός της διαχειρίζονται 10 πρατήρια υγρών καυσίμων στη Μαγνησία.
Όπως είπε, αρχικά διαπίστωσαν ότι λείπουν 70.000 ευρώ: «Αρχικά διαπιστώσαμε ότι έλειπαν 70.000 ευρώ από το σημείο που αποθηκεύουμε τα χρήματα στο σπίτι. Δεν είχαμε πέσει θύματα διάρρηξης ούτε είχαμε διαπιστώσει ίχνη έρευνας στο σπίτι μας. Ρωτήσαμε το μικρότερο παιδί μας εάν γνώριζε κάτι και μας απάντησε ότι δεν ήξερε κάτι. Ο λόγος που ρωτήσαμε τον μικρότερο και όχι τα άλλα δύο παιδιά μας είναι ότι γνωρίζαμε ότι στο παρελθόν είχε πάρει και άλλες φορές χρήματα από το σπίτι χωρίς να μας ρωτήσει και αναφέρομαι βέβαια σε πολύ μικρά ποσά ύψους δέκα και είκοσι ευρώ».
Ακόμα, η ίδια δήλωσε: «Το συμβάν αυτό δεν το καταγγείλαμε στις Αρχές. Ο λόγος είναι ότι ο σύζυγός μου έχει καθημερινά πολλές και μεγάλες συναλλαγές και σκεφτήκαμε ότι μπορεί να είχε πάρει το ποσό και να το είχε καταθέσει στην τράπεζα χωρίς να το θυμάται. Τις επόμενες ημέρες συνεχίσαμε να βάζουμε τις εισπράξεις στο ίδιο σημείο, μέχρι που συγκεντρώθηκαν 300.000 ευρώ. Δεν είχαμε κάνει ακριβή καταμέτρηση του ποσού αλλά το ύψος προκύπτει αθροιστικά από τις εισπράξεις του κάθε πρατηρίου που διατηρούμε. Προχθές ο άντρας μου διαπίστωσε ότι από το σημείο που φυλάμε τα χρήματα λείπει το χρηματικό ποσό. Την ημέρα εκείνη δεν μου είπε κάτι, διότι όπως μου εξήγησε θεώρησε ότι μπορεί να πήρα εγώ τα χρήματα για να τα βάλω σε άλλο σημείο του σπιτιού».
Η μητέρα του ανήλικου, στη συνέχεια, ανέφερε: «Δύο μέρες μετά, ο σύζυγός μου μου ζήτησε να του παραδώσω συνολικά τα χρήματα που είχαμε στο σπίτι για να τα καταθέσει στην τράπεζα. Του είπα ότι εγώ δεν έχω πάρει καθόλου χρήματα. Στη συνέχεια διαπίστωσα εγώ και ο σύζυγός μου ότι τα χρήματα έλειπαν. Τότε μιλήσαμε στα παιδιά για το εάν γνώριζαν κάτι και μας απάντησαν αρνητικά. Ρωτήσαμε τον μικρότερο για το εάν γνώριζε κάτι περισσότερο και μας είπε ότι δεν ήξερε τίποτα για τα χρήματα. Έτσι αποφάσισαν να καταγγείλω την κλοπή στην Αστυνομία».
Αρνείται τα πάντα ο βασικός κατηγορούμενος
Ο συνήγορος υπεράσπισης του 32χρονου, Γιώργος Βελησιώτης, έκανε λόγο για μια εξ αρχής παράξενη υπόθεση: «Ένα παιδί 13 ετών διακινεί τις τελευταίες 50 ημέρες σε μια φτωχογειτονιά του Βόλου ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, ύψους 370.000 ευρώ, χωρίς οι γονείς να πάρουν είδηση. Αυτό το πράγμα δεν το έχω ξανασυναντήσει στην καριέρα μου. Η καταγγελία του ανήλικου που περιλαμβάνεται στη δικογραφία αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι τον εκβίαζαν ότι θα τον καταγγείλουν για δυναμιτάκια που έριξε και από φόβο μήπως οδηγηθεί στο δικαστήριο, τους έδωσε 370.000 ευρώ. Αυτά τα πράγματα δεν στέκουν».
Τέλος, ο ίδιος σημείωσε: «Ήρθε σήμερα μάρτυρας, άλλαξε την κατάθεσή της και είπε ότι απειλούσαν πως θα σκοτώσουν τον γιο της, τη μαμά και τον μπαμπά, και γι’ αυτό φοβήθηκε και επί 50 ημέρες τους έδινε λεφτά. Αυτά τα πράγματα δεν στέκουν».

Πηγή: ieidiseis.gr