Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ διοργανώνει ειδική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον ιδρυτή του, αύριο Τετάρτη (24/6) στις 19:00, στην ιστορική του γενέτειρα, το Καλέντζι Αχαΐας.
►Το βίντεο Ανδρουλάκη για τα 30 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου – «Πιο επίκαιρο από ποτέ το αίτημα για Αλλαγή»
Φέτος συμπληρώνονται τρεις δεκαετίες από την απώλεια του σπουδαίου πολιτικού ηγέτη που σφράγισε τη σύγχρονη ιστορία του τόπου και έδωσε πραγματικό περιεχόμενο στις έννοιες της «κοινωνικής δικαιοσύνης», της «λαϊκής συμμετοχής» και της «εθνικής αξιοπρέπειας», όπως σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη τονίζοντας ότι «ο Ανδρέας εμπνέει τους αγώνες της γενιάς μας».
►30 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου: Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ στο Α’ Νεκροταφείο (βίντεο)
Η εκδήλωση, την οποία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χατζηδημητρίου, θα κορυφωθεί με την κεντρική ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης για τον Ανδρέα Παπανδρέου
Η έναρξη της εκδήλωσης έχει προγραμματιστεί για τις 19:00 και περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα με χαιρετισμούς, προβολές και ομιλίες κορυφαίων στελεχών:
Χαιρετισμοί:
Θεόδωρος Μπαρής, Δήμαρχος Ερυμάνθου
Γιώργος Πετρόπουλος, πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Καλεντζίου
Στη συνέχεια θα προβληθεί αφιερωματικό βίντεο, μια οπτικοακουστική αναδρομή στη ζωή και το έργο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.
Οι ομιλητές
Για τον πολιτικό και τον άνθρωπο Ανδρέα Παπανδρέου θα μιλήσουν δύο πρόσωπα που συμπορεύτηκαν στενά μαζί του:
Ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας, Γιώργος Α. Παπανδρέου.
Ο πρώην Υπουργός, Κώστας Σκανδαλίδης.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την πολιτική ομιλία του Προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη.
Πηγή: ieidiseis.gr





