ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Κάθειρξη 10 ετών στον 16χρονο για τη δολοφονία του 17χρονου Άγγελου

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Ποινή κάθειρξης 10 ετών, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (27/6), επέβαλε το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων στον 16χρονο κατηγορούμενο για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 17χρονου Άγγελου στις Σέρρες, παραμονές Θεοφανίων του 2026.
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία, μετά από μια ακροαματική διαδικασία που συγκλόνισε ολόκληρη την πόλη. Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών, η εισαγγελέας είχε ζητήσει την καταδίκη του για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Όπως υποστήριξε ο ίδιος ο 16χρονος, αφορμή για τη μοιραία επίθεση στάθηκε ένα μήνυμα που είχε στείλει το θύμα σε μια κοπέλα, η οποία συνδεόταν με τον καθ’ ομολογίαν δράστη.

Πώς έγινε η δολοφονία στις Σέρρες
Ο 17χρονος βρέθηκε νεκρός, την ημέρα των Θεοφανείων, στο υπόγειο του σπιτιού του στις Σέρρες. Τον ανήλικο βρήκε νεκρό η αδελφή του. Νωρίτερα η οικογένεια είχε δηλώσει νωρίτερα την εξαφάνισή του. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του iEidiseis, ο 17χρονος είχε βγει για διασκέδαση το προηγούμενο βράδυ και δεν γύρισε ποτέ στο σπίτι του.
Ο ανήλικος φέρεται να είχε ένα καβγά με άλλον σχεδόν συνομήλικο νεαρό – 16 ετών – για μια κοπέλα και στη συνέχεια εντοπίστηκε νεκρός στο υπόγειο του σπιτιού του. Το 17χρονο θύμα ήταν σε ένα πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών με έναν φίλο του, βγήκαν έξω και εκείνη την ώρα τον συνάντησε ο δράσης (16 ετών) – με έναν άλλον φίλο του – και του επιτέθηκε.
Κατά τον τσακωμό του έδωσαν μια αγκωνιά στο κεφάλι. Το θύμα δεν αισθανόταν καλά. Πήγε σπίτι και κατέβηκε στο υπόγειο, όπου κάθισε πριν χάσει τις αισθήσεις του. Το πρωί, στις 9 η ώρα, τον βρήκε νεκρό η αδελφή του.

Πηγή: ieidiseis.gr