Τον Πτελεό Μαγνησίας επισκέφθηκαν την Κυριακή 28 Ιουνίου 2026 ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, Άννα Μαρία Παπαδημητρίου μετά από πρόσκλησης του Τοπικού Προέδρου στο πλαίσιο των επαφών τους με τις τοπικές κοινωνίες και της καταγραφής των αναγκών της περιοχής.
Τον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Αλμυρού, εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας Πτελεού, καθώς και μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση, κατά την οποία συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την περιοχή, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα του αγροτικού τομέα, στις ανάγκες των παραγωγών, καθώς και σε θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα και την περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε επίσης επίσκεψη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πτελεού, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία και τις ανάγκες της ενορίας, καθώς και ζητήματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος, παρουσία των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, επιβεβαιώνοντας τη σημασία της συνεχούς επικοινωνίας και συνεργασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την τοπική αυτοδιοίκηση, την εκκλησία και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, με στόχο την προώθηση λύσεων και παρεμβάσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών.





