ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Το SUP κατακτά τις παραλίες του Πηλίου – Η νέα καλοκαιρινή «αγάπη» των Βολιωτών

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Αν πριν από λίγα χρόνια στις παραλίες του Πηλίου κυριαρχούσαν οι ξαπλώστρες και οι ρακέτες, σήμερα μια διαφορετική εικόνα κερδίζει ολοένα και περισσότερο χώρο. Από τον Άγιο Ιωάννη και το Παπά Νερό μέχρι τον Μυλοπόταμο, τη Φακίστρα, την Άφησσο και τους Αγίους Σαράντα, δεκάδες πολύχρωμες σανίδες SUP γεμίζουν καθημερινά τη θάλασσα, με ανθρώπους κάθε ηλικίας να απολαμβάνουν το νέο αγαπημένο καλοκαιρινό χόμπι.

Το Stand Up Paddle, γνωστό απλά ως SUP, έχει εξελιχθεί από μια εναλλακτική δραστηριότητα σε μια πραγματική τάση. Για πολλούς Βολιώτες αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι κάθε καλοκαιρινού Σαββατοκύριακου, ενώ αρκετοί επιλέγουν να ξεκινούν ακόμη και νωρίς το πρωί ή λίγο πριν τη δύση του ήλιου, όταν η θάλασσα είναι ήρεμη.

Η γοητεία του SUP βρίσκεται στην απλότητά του. Δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί να σταθεί όρθιος στη σανίδα και να εξερευνήσει μικρούς κολπίσκους και παραλίες που δεν προσεγγίζονται εύκολα από την ξηρά.

Παράλληλα όμως, δεν πρόκειται μόνο για διασκέδαση. Το SUP θεωρείται μια ολοκληρωμένη μορφή άσκησης, καθώς ενεργοποιεί σχεδόν όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος, βελτιώνει την ισορροπία, δυναμώνει τον κορμό και προσφέρει αερόβια άσκηση χωρίς τις επιβαρύνσεις άλλων αθλημάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί το επιλέγουν ως τρόπο εκγύμνασης, συνδυάζοντας άθληση και επαφή με τη φύση.

Η αυξημένη ζήτηση αποτυπώνεται και στην αγορά. Τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις φουσκωτών σανίδων SUP έχουν εκτοξευθεί, καθώς μεταφέρονται εύκολα στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου και αποθηκεύονται χωρίς να καταλαμβάνουν χώρο.

Όσον αφορά το κόστος, σήμερα οι πιο οικονομικές φουσκωτές σανίδες ξεκινούν περίπου από τα 90 έως 100 ευρώ, ενώ τα δημοφιλή μοντέλα με πλήρη εξοπλισμό κυμαίνονται συνήθως μεταξύ 180 και 350 ευρώ. Για όσους αναζητούν επαγγελματικές ή εξειδικευμένες σανίδες touring ή racing, οι τιμές μπορούν να φτάσουν ακόμη και τα 850-900 ευρώ

Η εικόνα στις παραλίες του Πηλίου αποδεικνύει ότι το SUP δεν είναι μια μόδα που θα περάσει εύκολα. Αντίθετα, έχει εξελιχθεί σε έναν νέο τρόπο απόλαυσης της θάλασσας, που συνδυάζει άσκηση, χαλάρωση και εξερεύνηση. Και όσο οι ακτές του Πηλίου συνεχίζουν να γεμίζουν με πολύχρωμες σανίδες και κουπιά, τόσο επιβεβαιώνεται ότι το φετινό καλοκαίρι το SUP είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής των Βολιωτών.