ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Πρόεδρος Ρομά Θεσσαλίας για Λατινοπούλου: «Μοιράζει ψηφοδέλτια σε φακέλους της Ν.Δ» – «Είναι εθνικίστρια με φασιστικά στοιχεία» [ηχητικό]

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας Ελλήνων Ρομά «Χωρίς Σύνορα» Παναγιώτης Χαρίτος απαντά στις επίμαχες δηλώσεις και καταγγέλλει προσπάθεια παραπλάνησης ψηφοφόρων με φακέλους που, όπως υποστηρίζει, φέρουν το σήμα της Νέας Δημοκρατίας

Έντονες πολιτικές αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις που αποδίδονται στην πρόεδρο της «Φωνής Λογικής», Αφροδίτη Λατινοπούλου, σχετικά με τους Ρομά, με τον Πρόεδρο των Συλλόγων Ρομά Θεσσαλίας, Παναγιώτη Χαρίτο, να δίνει άμεση απάντηση μέσα από τη συχνότητα του NEO 103,3, μιλώντας στους δημοσιογράφους Σπύρο Μπαξεβάνο και Ειρήνη Θεοδωροπούλου.

Ο κ. Χαρίτος χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες τοποθετήσεις «προσβλητικές» για χιλιάδες Έλληνες πολίτες Ρομά, υποστηρίζοντας ότι τέτοιου είδους δημόσιος λόγος δεν συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή ούτε στην αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων.

«Οι Ρομά είναι Έλληνες πολίτες με δικαιώματα και υποχρεώσεις. Δεν μπορεί να στοχοποιείται συλλήβδην μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα εξαιτίας των πράξεων ορισμένων ατόμων», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του.

Καταγγελία για διανομή ψηφοδελτίων

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Παναγιώτης Χαρίτος προχώρησε και σε μια καταγγελία, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για δικούς του ισχυρισμούς. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, στελέχη του κόμματος της φέρεται να διανέμουν ψηφοδέλτια μέσα σε φακέλους που φέρουν το σήμα της Νέας Δημοκρατίας – σε τσιγγάνικες κοινότητες και καταυλισμούς Ρομά, γεγονός που –όπως υποστήριξε– δημιουργεί σύγχυση και μπορεί να οδηγήσει σε παραπλάνηση Ρομά ψηφοφόρων. Μάλιστα ανέφερε πως η καταγγελία αυτή έγινε γνωστή στο πανελλήνιο από αναφορά προέδρου κοινότητας Ρομά σε τηλεοπτική εκπομπή πανελλαδικής εμβέλειας

Αναφορά σε φωτογραφικό υλικό

Ο Πρόεδρος των Συλλόγων Ρομά Θεσσαλίας επικαλέστηκε ακόμη φωτογραφικό υλικό, στο οποίο –όπως ανέφερε– απεικονίζεται η Αφροδίτη Λατινοπούλου μαζί με προέδρους συλλόγων Ρομά από διάφορες περιοχές της χώρας.

Με βάση αυτό το υλικό, άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν επαφές της προέδρου της «Φωνής Λογικής» με συγκεκριμένους εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά, επισημαίνοντας ότι, κατά την άποψή του, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα σε σχέση με τις πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις της.

«Να πέσουν οι τόνοι»

Ο κ. Χαρίτος υποστήριξε ότι η πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να μετατρέπεται σε αντιπαράθεση απέναντι σε ολόκληρες κοινωνικές ομάδες, τονίζοντας πως η αντιμετώπιση της παραβατικότητας πρέπει να γίνεται με βάση την ατομική ευθύνη και την εφαρμογή του νόμου, χωρίς γενικεύσεις.

Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση του υπέρ της εκπαίδευσης, της νόμιμης εργασίας, της κοινωνικής ένταξης και της συνεργασίας με την Πολιτεία, υποστηρίζοντας ότι αυτά αποτελούν τη μόνη ουσιαστική απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές κοινότητες Ρομά.

Σημείωση: Οι παραπάνω ισχυρισμοί αποτελούν τις απόψεις του κ Παναγιώτη Χαρίτου – Προέδρου των Συλλόγων Ρομά Θεσσαλίας και δημοσιεύονται όπως ακριβώς διατυπώθηκαν κατά την διάρκεια της συνέντευξης του στο NEO 103,3 FM

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ: 1:17:49

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: