ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Νέα απάτη στον Βόλο: Στο «στόχαστρο» πολίτες και θεραπευτικά κέντρα που λαμβάνουν αποζημιώσεις μέσω του ΕΟΠΥΥ

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Ρεπορτάζ: Σπύρος Μπαξεβάνος

Έντονη ανησυχία προκαλούν οι καταγγελίες που φτάνουν τις τελευταίες ώρες στον Βόλο, σύμφωνα με τις οποίες άγνωστοι πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις προσποιούμενοι ότι επικοινωνούν εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ, επιχειρώντας να αποσπάσουν προσωπικά και οικονομικά στοιχεία πολιτών.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μετά τις γνωστές απόπειρες εξαπάτησης όπου επιτήδειοι εμφανίζονταν ως λογιστές ή συνεργάτες λογιστικών γραφείων, πλέον οι δράστες χρησιμοποιούν το όνομα του ΕΟΠΥΥ για να πείσουν τα υποψήφια θύματά τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο στόχαστρο φαίνεται να μπαίνουν κυρίως πολίτες που πραγματοποιούν θεραπείες μέσω του ΕΟΠΥΥ και δικαιούνται αποζημίωση για τις δαπάνες τους. Οι επιτήδειοι επικοινωνούν τηλεφωνικά, υποστηρίζοντας ότι απαιτείται επιβεβαίωση στοιχείων προκειμένου να ολοκληρωθεί η καταβολή χρημάτων ή κάποια διαδικασία αποζημίωσης.

Ωστόσο, θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν ζητά τηλεφωνικά ευαίσθητα προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία από τους ασφαλισμένους. Όπως επισημαίνεται, η επικοινωνία του Οργανισμού με τους συναλλασσόμενους πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) για ενημερώσεις και πληροφορίες που αφορούν τις συναλλαγές τους.

Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην γνωστοποιούν προσωπικά δεδομένα, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, κωδικούς e-banking, PIN ή κωδικούς μιας χρήσης (OTP) που ενδεχομένως τους ζητηθούν τηλεφωνικά.

Σε περίπτωση που δεχθούν ύποπτη κλήση, συνιστάται να τερματίσουν άμεσα την επικοινωνία και να επιβεβαιώσουν οποιαδήποτε πληροφορία μόνο μέσω των επίσημων καναλιών του ΕΟΠΥΥ ή των αρμόδιων υπηρεσιών.

Οι καταγγελίες υπενθυμίζουν ότι οι τηλεφωνικές απάτες εξελίσσονται διαρκώς, με τους επιτήδειους να εκμεταλλεύονται ονόματα δημόσιων φορέων και οργανισμών, προκειμένου να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και να αποσπάσουν πολύτιμα προσωπικά δεδομένα.