ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Η στιγμή που ένας από τους συλληφθέντες αφήνει τον εκρηκτικό μηχανισμό (Βίντεο)

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Σε τρεις συλλήψεις έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ. για τις επιθέσεις σε σπίτια στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, την 1η Ιουλίου, που είχαν ως αποτέλεσμα και τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα.
Οι τρεις συλληφθέντες, δύο άντρες και μία γυναίκα, έχουν συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική ως δράστες της εμπρηστικής επίθεσης που οδήγησε στον θάνατο της Βάγιας Νέστορα και στον τραυματισμό ακόμη τεσσάρων ατόμων.

Μάλιστα, ένας εκ των τριών, είχε καταγραφεί από κάμερα να αφήνει τον έναν εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του Σάββα Αναστασιάδη.
Δείτε το αποκλειστικό βίντεο που είχε φέρει στο φως το iEidiseis:

— iEidiseis.gr (@iEidiseisGR) July 3, 2026

Εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Το προφίλ των συλληφθέντων
Ο ένας άνδρας φέρεται να είναι γνωστό άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου στη Θεσσαλονίκη όπου και συνελήφθη, ενώ η γυναίκα, η οποία συνελήφθη στα Χανιά καθώς μετά την επίθεση όλα δείχνουν ότι πήγε στο νησί προκειμένου να κρυφτεί έχει ποινικό παρελθόν.
Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για δύο άνδρες 24 και 29 ετών και μια γυναίκα 26 ετών. Η γυναίκα μάλιστα φέρεται να έχει καταδικαστεί σε παλαιότερη υπόθεση και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης, ενώ ένας από τους δύο άνδρες έχει προσαχθεί κατά το παρελθόν στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών.
Υπενθυμίζεται πως η 72χρονη Βάγια Νέστορα, μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα, έχασε τη μάχη για τη ζωή της λίγες ώρες μετά την εμπρηστική επίθεση.

Πηγή: ieidiseis.gr