ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Έφτασε η ώρα για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις 2026

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Ξεκινούν τη Δευτέρα 13 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου να κρατούν χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς στο MEGA, οι καταναλωτές πλέον πραγματοποιούν πιο στοχευμένες αγορές, περιορίζοντας τις παρορμητικές κινήσεις, καθώς οι προσφορές έχουν επεκταθεί σε μεγάλο μέρος του έτους.

Θερινές εκπτώσεις 2026: Τι λένε οι καταστηματάρχες
«Οι εκπτώσεις σαν θεσμός κάθε χρόνο φαίνεται να υποχωρεί, γιατί από τη στιγμή που έχουν απελευθερωθεί οι προσφορές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, άρα ο καταναλωτής μπορεί να βρει χαμηλότερη τιμή όλο τον χρόνο. Υπάρχει και αυτός ο ισχυρός ανταγωνισμός που βλέπουμε στην αγορά. Είναι επόμενο βέβαια να μην υπάρχει αυτή η προσδοκία την οποία είχαμε τα προηγούμενα χρόνια», είπε ο Θεόδωρος Καπράλος, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, και συμπλήρωσε:
Η Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά
«Να θυμίσουμε ότι την επόμενη Κυριακή (19/7), για κάποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά, όσοι το επιθυμούν, για κάποιες κεντρικές αγορές. Από κει και πέρα, ο κόσμος σίγουρα σημαδεύει τις εκπτώσεις γιατί προσπαθεί πάντα να βρει τη χαμηλότερη τιμή».
«Αλλά, για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, κρατάμε χαμηλά τις προσδοκίες μας. Φάνηκε και από την περσινή χρονιά ότι δεν είχαμε τους τζίρους τους οποίους περιμέναμε, για πολλούς λόγους. Ένας λόγος είναι ότι έχει λίγο ξεθυμάνει αυτή η προσμονή, αλλά και από την άλλη ο καταναλωτής ψωνίζει πια πολύ στοχευμένα, πολύ συγκεκριμένα, εφόσον έχει την ανάγκη. Δεν υπάρχει πια εύκολα η παρορμητική αγορά», συνέχισε.
Τι προβλέπει ο νόμος για τις εκπτώσεις
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, σε κάθε ανακοίνωση μείωσης τιμής πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά η προγενέστερη τιμή, δηλαδή η χαμηλότερη τιμή στην οποία είχε διατεθεί το προϊόν κατά τις 30 ημέρες που προηγήθηκαν της πρώτης έκπτωσης.
Η μείωση της τιμής μπορεί να παρουσιάζεται ως ποσοστό έκπτωσης, ως συγκεκριμένο ποσό ή με παράθεση της παλιάς και της νέας τιμής, υπό την προϋπόθεση ότι αναγράφεται πάντοτε η προγενέστερη τιμή, όπως ορίζει η νομοθεσία και ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας.

Πηγή: ieidiseis.gr