ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Φέτος ο «καύσωνας» θα έρθει το Φθινοπωρινό στην Ελλάδα

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Μπορεί τα τελευταία καλοκαίρια να είχαν συνδεθεί με παρατεταμένους και έντονους καύσωνες, ωστόσο η φετινή εικόνα είναι διαφορετική, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.
Μιλώντας στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» του Action 24 και την Αθηναΐδα Νέγκα, ο έμπειρος μετεωρολόγος χαρακτήρισε μέχρι στιγμής το φετινό καλοκαίρι ήπιο, επισημαίνοντας ότι βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου χωρίς να έχουμε «καεί» από κάποιο ισχυρό κύμα καύσωνα, σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν σε αρκετές χώρες της Δυτικής Ευρώπης, οι οποίες έχουν ήδη βιώσει διαδοχικά επεισόδια ακραίας ζέστης.

«Φτάνουμε 15 Ιουλίου και δεν θα έχουμε καύσωνα. Από εκεί και πέρα, ο Αύγουστος σιγά-σιγά αρχίζει και πέφτει η ζέστη», ανέφερε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ανοιχτό μόνο το ενδεχόμενο να σημειωθεί ένα θερμό επεισόδιο μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και ειδικότερα μετά τις 27 Ιουλίου.
Από ότι φαίνεται ο… καύσωνας θα μετατοπιστεί προς το Σεπτέμβριο, με τον κύριο Αρνιακό να προβλέπει ένα ζεστό αλλά και πιο βροχερό Φθινόπωρο, καθώς θεωρεί πως η χώρα μας θα επηρεαστεί, έστω και καθυστερημένα, από το φαινόμενο Ελ Νίνιο.
«Φοβάμαι κυρίως τον Σεπτέμβριο. Περιμένω ότι θα έχουμε κάποιες δυνατές βροχές, μπόρες και καταιγίδες, γιατί έχει ζεστάνει πάρα πολύ η θάλασσα», είπε.
Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το Σαββατοκύριακο 18 – 19 Ιουλίου θα είναι ιδιαίτερα ζεστό, με τη θερμοκρασία να χτυπά 40 βαθμούς σε κλειστές πεδινές περιοχές.

Πηγή: ieidiseis.gr