Την τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ πριν το κλείσιμο της βουλής για τη θερινή ανάπαυλα, συγκαλεί τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, προκειμένου να μεταφέρει στους βουλευτές του τα μηνύματα που θα πρέπει να επικοινωνήσουν στους ψηφοφόρους τους. Στην ατζέντα της συνεδρίασης θα περιλαμβάνονται η Συνταγματική Αναθεώρηση, η πρώτη φάση της οποίας ολοκληρώνεται στα τέλη Αυγούστου και η επικείμενη ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου.
Μάλιστα, σε συνέχεια της επανασύσφιξης των σχέσεων μεταξύ Κ.Ο και Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει από τους βουλευτές να καταθέσουν προτάσεις οι οποίες θα μελετηθούν εν όψει της τελικής προετοιμασίας για τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.
Αναμένεται νέα επίθεση στην αντιπολίτευση
Μετά την απαλλαγή των 7 από τους συνολικά 11 γαλάζιους βουλευτές για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει νέα επίθεση στην αντιπολίτευση και ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ που έκαναν προκαταβολικά, όπως είπε σήμερα στο ΚΥΣΟΠ λόγο για «κυβέρνηση συμμορίας», ενώ ανάλογες αιχμές θα αφήσει εναντίον της Χαριλάου Τρικούπη και για τη στάση της στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει το κεντρικό δίλημμα της σταθερότητας ή των περιπετειών και της επιλογής του κόμματος αλλά και του προσώπου που θα κυβερνήσει τη χώρα για μία ακόμα τετραετία, ενώ θα επιμείνει ότι κυρίαρχος στόχος παραμένει για τη ΝΔ η αυτοδυναμία.
Άκρως προεκλογικό το κλίμα
Το κλίμα είναι ούτως ή άλλως άκρως προεκλογικό και στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οπότε η συνεδρίαση εκτιμάται ότι κυλήσει χωρίς απρόοπτα, προκειμένου να δοθεί το μήνυμα της ενότητας και του ενιαίου λόγου. Άλλωστε, όπως παραδέχονται αρκετοί από τους βουλευτές που παλαιότερα είχαν εμφανιστεί έντονα επικριτικοί για επιλογές της κυβέρνησης, τώρα δεν …χωράνε τέτοια, αφού είναι η ώρα της μάχης. Ήδη, άλλωστε, οι βουλευτές της περιφέρειας περιορίζουν στο ελάχιστο την παρουσία τους στη βουλή, προκειμένου να βρίσκονται περισσότερο χρόνο στις περιφέρειές τους.
Στο κυβερνητικό επιτελείο προεξοφλούν ότι η συνεδρίαση θα έχει θετικό πρόσημο, ιδιαίτερα σε μία περίοδο, που κάποια από τα κόμματα της αντιπολίτευσης βρίσκονται σε εσωτερική δίνη.
Πηγή: ieidiseis.gr





