Πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε στο προαύλιο του Ιερού ναού προφήτη Ηλία, στο Νεοχώρι Καρδίτσας. Ο ιερέας του χωριού και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φώτης Μαντζιαφός αρχικά διαπληκτίστηκαν και στη συνέχεια πιάστηκαν στα χέρια.
Το επεισόδιο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Η Αλήθεια της Θεσσαλίας» ξέσπασε όταν ο πρόεδρος του χωριού μαζί με κάποιους κατοίκους βρέθηκαν στον προαύλιο της εκκλησίας για να διαμορφώσουν τον χώρο για την πατροπαράδοτη γιορτή που γίνεται κάθε χρόνο στον ναό με αφορμή την γιορτή του προφήτη Ηλία, στις 20 Ιουλίου όπου γίνεται και γιορτή παραδοσιακής πίτας.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο ιερέας γρονθοκόπησε τον πρόεδρο με αποτέλεσμα αυτός να καταλήξει αρχικά στο νοσοκομείο και ακολούθως και οι δύο στο αστυνομικό τμήμα, όπου αλληλομηνύθηκαν.
Μαζί τους κρατήθηκε και ένας ακόμη κάτοικος του χωριού, σε βάρος του οποίου κατέθεσε μήνυση ο ιερέας για εξύβριση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το επεισόδιο έγινε παρουσία και αστυνομικού του τμήματος λίμνης Πλαστήρα που βρίσκονταν στο σημείο μετά από κλήση του ιερέα.
Πηγή: ieidiseis.gr





