ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Στα 95 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο – Οι ΗΠΑ συνέχισαν τα χτυπήματα στο Ιράν για 11η ημέρα

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Στα 95 δολάρια το βαρέλι ανέβηκαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ΗΠΑ συνέχισαν τους βομβαρδισμούς στο Ιράν για 11η συνεχόμενη νύχτα και το Στενό του Ορμούζ παραμένει ουσιαστικά κλειστό.
«Παραμένουμε προσηλωμένοι στη διπλωματία, αλλά η Τεχεράνη δεν αντιμετωπίζει σοβαρά τις διπλωματικές επαφές και δεν τηρεί τους όρους που είχαν συμφωνηθεί», ισχυρίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο. «Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν είναι σοβαροί στις συνομιλίες. Εάν είναι σοβαροί, είμαστε και εμείς σοβαροί. Εάν δεν είναι, τότε θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας, αλλά και τα συμφέροντα των συμμάχων μας», τόνισε.

Το πρωί της Τετάρτης το Brent ενισχύονταν κατά περίπου 5%, κοντά στα 95 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate κατέγραφε αντίστοιχη άνοδο, ξεπερνώντας τα 88 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ επέστρεψαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στα 4 δολάρια το γαλόνι, καθώς εντάθηκαν οι φόβοι για παρατεταμένες διαταραχές στον ενεργειακό εφοδιασμό.
Φόβοι για νέο κύμα πληθωρισμού
Η άνοδος των τιμών της ενέργειας ενισχύει την ευρύτερη ανησυχία των αγορών για τον πληθωρισμό. Το πρωί της Τετάρτης, οι χρηματαγορές αποτιμούσαν στο 24,1% την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μέσα στον τρέχοντα μήνα. Παράλληλα, εκτιμούσαν στο 69% την πιθανότητα να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον μία αύξηση κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: ieidiseis.gr