ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Τον χτύπησε μέχρι θανάτου: Στα Δικαστήρια ο 28χρονος για τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο 28χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε τη δολοφονία του ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών συνεχίζουν να ερευνούν την υπόθεση, με βασικό ζητούμενο να εξακριβώσουν το ακριβές κίνητρο της άγριας δολοφονίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 28χρονος και ο ποινικολόγος γνωρίστηκαν μέσω κοινής παρέας με την οποία διασκέδαζαν το βράδυ πριν από το έγκλημα.
Κατά την ομολογία του, μετά τη συνάντησή τους ο Σταύρος Γεωργίου προσφέρθηκε να μεταφέρει τον 28χρονο με το αυτοκίνητό του. Ωστόσο, πριν κατευθυνθούν προς τον προορισμό τους, σταμάτησαν στο δικηγορικό γραφείο του ποινικολόγου, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου.

Εκεί, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος, ξέσπασε έντονος καβγάς, ο οποίος εξελίχθηκε σε βίαιη συμπλοκή.
Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι χτύπησε επανειλημμένα τον 73χρονο μέχρι θανάτου στα έπιπλα του γραφείου.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με την κατάθεσή του, πήρε χρήματα και το λάπτοπ του θύματος και έφυγε από το γραφείο.
Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον 28χρονο αξιοποιώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και τα αποτυπώματα που εντοπίστηκαν στον χώρο του εγκλήματος και ταυτοποιήθηκαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, στην οδό Αχαρνών, και συνελήφθη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν επίσης ότι είχε σπασμένο χέρι
Σεσημασμένος ο 28χρονος
Ο 28χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις ελληνικές Αρχές. Είχε υποβάλει αίτημα ασύλου στις αρχές του 2023, το οποίο απορρίφθηκε τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό.
Το 2024 υπέβαλε νέο μεταγενέστερο αίτημα, το οποίο επίσης απορρίφθηκε, με την τελεσίδικη απόφαση να του κοινοποιείται στα τέλη του 2025.
Παράλληλα, από τον Μάιο του 2026 εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για υπόθεση που αφορά ασέλγεια σε βάρος ανήλικης.

Πηγή: ieidiseis.gr