ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Χρυσοχοΐδης: Έγιναν 26.000 αλκοτέστ σε μια εβδομάδα

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Για το οικονομικό πακέτο που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, αλλά και για ζητήματα δημόσιας ασφάλειας, εγκληματικότητας και καθημερινότητας των πολιτών μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης (25/8).
Αναφερόμενος στα μέτρα που θα παρουσιαστούν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο υπουργός υπογράμμισε ότι η δυνατότητα στήριξης της κοινωνίας περνά πρώτα από την πορεία της οικονομίας.

«Όλα τα πράγματα στην οικονομία έχουν μια βάση. Για να μπορείς να μοιράσεις, να διανείμεις οποιοδήποτε ποσό, είτε αφορά οικονομική ενίσχυση είτε κοινωνικά ζητήματα, χρειάζεται μια βασική προϋπόθεση: η ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως εξήγησε, η ανάπτυξη της οικονομίας δημιουργεί περισσότερα έσοδα για το κράτος, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να επιστρέψουν στην κοινωνία μέσω μέτρων στήριξης.
«Η βασική προϋπόθεση είναι η ανάπτυξη. Αυτό είναι η υγεία της οικονομίας. Τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με τη στήριξη», τόνισε.
Χρυσοχοΐδης για Μύκονο: «Η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί»
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην πρόσφατη εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στη Μύκονο, σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει προσπάθεια αποκατάστασης της νομιμότητας στο νησί.
Όπως είπε, για μεγάλο χρονικό διάστημα «η κατάσταση είχε ξεφύγει» και υπήρχε ουσιαστικά απουσία του κράτους, όμως πλέον η εικόνα έχει αλλάξει.
«Αυτή τη στιγμή μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μια αρκετά καλή κατάσταση. Βεβαίως, το νησί δεν είναι όπως ήταν, και αυτό είναι ένα μάθημα και ένα μήνυμα σε όλους: όταν υπάρχει υπερτουρισμός και ο πλούτος ρέει εύκολα, η διαχείριση πρέπει να γίνεται με τρόπο που δημιουργεί προοπτικές και όχι αρπακτές», σημείωσε και πρόσθεσε:
«Λοιπόν, νομίζω ότι αυτή τη στιγμή τα πράγματα στη Μύκονο είναι εξαιρετικά. Υπάρχει μια υπηρεσία τοπική, η οποία δουλεύει αποτελεσματικά, αλλά ταυτόχρονα κάθε βδομάδα περίπου υπάρχουν υπάρχουν από άλλες υπηρεσίες, όπως είναι το FBI, πηγαίνουν εκεί, κλιμάκια, είτε του FBI είτε της Τροχαίας, είτε της ασφάλειας, οι οποίοι πάνε για συγκεκριμένο σκοπό και συγκεκριμένες αποστολές. Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτό ήταν και αυτές οι συλλήψεις».

«Έχουν εξαρθρωθεί πάνω από 270 εγκληματικές οργανώσεις»
Αναφερόμενος στο οργανωμένο έγκλημα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι αποτελεί φαινόμενο που υπάρχει σε όλες τις χώρες, αλλά τόνισε ότι στην Ελλάδα η δράση των παραδοσιακών εγκληματικών ομάδων έχει περιοριστεί σημαντικά.
«Όπως είδατε, τα τελευταία χρόνια υπήρξαν και δολοφονίες, αλλά ταυτόχρονα και εξιχνιάσεις όλων των δολοφονιών. Αλλά ταυτόχρονα υπήρξαν και καινούριοι- που εμφανίστηκαν κυρίως ξένοι ή ξενόφερτοι. Δηλαδή Έλληνες όχι στην καταγωγή, Έλληνες στην ιθαγένεια.
Νομίζω ότι αυτό που συνέβη τα τελευταία 2 χρόνια που ξεκίνησε τη λειτουργία του το ελληνικό FBI -η υπηρεσία οργανωμένου εγκλήματος-, είναι πρωτοφανές. Έχουν εξαρθρωθεί πάνω από 270 εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες συνδέονται με ζητήματα που αφορούν όλο το φάσμα του ποινικού νόμου. Δηλαδή, απάτες.
Θέλω να σας πω ότι υπάρχει τώρα, στο FBI, το τμήμα εκβιαστών, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει διπλασιάσει το προσωπικό του. Και κάθε βράδυ είναι έξω. Και κάθε βράδυ, όχι απλώς είναι έξω. είπε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις σημαντικές επιτυχίες του», τόνισε επίσης.
Η απάντηση για τις δηλώσεις Αθερίδη και τα social media
Τοποθετούμενος σχετικά με τις θετικές δηλώσεις του Θοδωρή Αθερίδη και τις αντιδράσεις που προέκυψαν στη συνέχεια, ο υπουργός είπε: «Δεν τον γνωρίζω. Τον είδα στο Ηράκλειο, που είχαμε μια εξαιρετική εκδήλωση, επιτυχημένη, μαζική, που ήρθε όλη η κοινωνία του Ηρακλείου, για την ενδοοικογενειακή βία, και ο καλλιτέχνης αυτός αναφέρθηκε στο FBI, στο οργανωμένο έγκλημα, και αναφέρθηκε και σε μένα. Λοιπόν, τον ευχαριστώ πάρα πολύ, αλλά δεν υπήρχε και λόγος όμως να γίνουν όλη αυτή η κουβέντα».
«Eδώ πέρα πλέον τα πράγματα, μέσα στο πλαίσιο αυτό που ζούμε, σε όλο το φάσμα των social media, εκδηλώνεται πάρα πολύ μίσος. Και μια αντιπαράθεση, η οποία είναι εντελώς αντιπαραγωγική, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, η οποία διαρκεί 24 ώρες… Αλίμονο αν τα προβλήματά μας μπορούσαν να λυθούν μέσα στο πλαίσιο ενός εντός εισαγωγικών «διαλόγου» ή μονολόγων», ανέφερε.
«Θα φύγουν οι φυλακές από τον Κορυδαλλό»
Ερωτηθείς για τo αν τελικά οι φυλακές θα φύγουν από τον Κορυδαλλό ο κ Χρυσοχοΐδης είπε: «Θα φύγουν, αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Κοιτάξτε, στην Ευρώπη, δυστυχώς, η διαδικασίες κινούνται πολύ αργά. Αυτή η υπόθεση τώρα έχει 4 χρόνια περίπου. Κάπου τώρα είναι να τελικά να αξιολογηθούν οι προσφορές και να ξεκινήσει η σύμβαση και το έργο. Ελπίζω ότι σε 4 χρόνια, το αργότερο από σήμερα, οι φυλακές, οι καινούργιες στον Ασπρόπυργο, θα λειτουργούν».
26.000 αλκοτέστ σε μία εβδομάδα στην Αττική
Ο υπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι οι έλεγχοι της Τροχαίας έχουν ενταθεί, σημειώνοντας πως μέσα σε μία εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν 26.000 αλκοτέστ στην Αττική.
«Μιλάμε για περίπου 4.000 αλκοτέστ την ημέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ταυτότητες
Μιλώντας τέλος για τη διαθεσιμότητα των ραντεβού στα ΑΤ για τη νέα ταυτότητα είπε: «Υπάρχουν ραντεβού, ναι. Και άμα κάπου υπάρχουν ραντεβού μετά από έναν μήνα ή δύο μήνες και λοιπά, που δεν υπάρχουν πια αυτά, μπορεί κανείς να αναζητήσει σε διάφορα αστυνομικά τμήματα, τμήματα ασφαλείας, να πάρει ραντεβού πολύ γρήγορα».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι παλιές ταυτότητες πλέον δεν ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις και κάλεσε τους πολίτες να προχωρήσουν στην αντικατάστασή τους.

Πηγή: ieidiseis.gr