ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Στη Βουλή το ρεπορτάζ του THENEWSPAPER για τη ζέστη στο Νοσοκομείο Βόλου – Ερώτηση Μεϊκόπουλου σε Γεωργιάδη

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Κοινοβουλευτικές διαστάσεις λαμβάνει το σοβαρό πρόβλημα με τον ανεπαρκή κλιματισμό στο Νοσοκομείο Βόλου, το οποίο ανέδειξε με δημοσίευμά του το THENEWSPAPER.

Μετά τις καταγγελίες ασθενών και συνοδών για κλινικές χωρίς επαρκή ψύξη, με ανεμιστήρες να επιστρατεύονται όπου υπάρχουν, ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Μεϊκόπουλος επισημαίνει ότι, για ακόμη ένα καλοκαίρι, ασθενείς, συνοδοί και εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό του νοσηλευτικού ιδρύματος. Όπως τονίζει, ένα δημόσιο νοσοκομείο δεν είναι δυνατόν να βασίζεται σε ανεμιστήρες και φορητές μονάδες κλιματισμού, αλλά οφείλει να διαθέτει ένα σύγχρονο, επαρκές και αξιόπιστο κεντρικό σύστημα ψύξης.

Στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση αναφέρεται και στο έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου Βόλου, το οποίο έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Παρά την ένταξη και την εξέλιξη του έργου, το βασικό ζήτημα του κλιματισμού εξακολουθεί να παραμένει άλυτο.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα επισημαίνονται στην Ερώτηση, έχει υποβληθεί νέα πρόταση χρηματοδότησης ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ αναζητούνται και πρόσθετοι πόροι για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ζητά από τον υπουργό Υγείας να απαντήσει συγκεκριμένα:

  • Γιατί δεν έχει εγκατασταθεί ακόμη σύγχρονο και επαρκές σύστημα κλιματισμού στο Νοσοκομείο Βόλου.
  • Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης.
  • Ποια είναι η πορεία της νέας πρότασης χρηματοδότησης.
  • Εάν τα διαθέσιμα κονδύλια επαρκούν για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

«Οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Βόλου δικαιούνται ασφαλείς και ανθρώπινες συνθήκες», υπογραμμίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας, σημειώνοντας ότι η λύση δεν μπορεί να μετατίθεται διαρκώς για το επόμενο καλοκαίρι.