Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την πανηγυρική έναρξη λειτουργίας της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά.
Αυτήν την ώρα, ο πρωθυπουργός απευθύνει ομιλία στην εκδήλωση με θέμα «Εθνική στρατηγική για την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη – Βόρεια Ελλάδα», όπου παρουσιάζει τις κυβερνητικές προτεραιότητες για την περιοχή.
Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το «παρών» στην τελετή παράδοσης της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης στον σταθμό «Μίκρα», ενώ νωρίτερα μετέβη στον χώρο με συρμό του Μετρό, επιλέγοντας να πραγματοποιήσει τη διαδρομή από τον σταθμό «Νομαρχία» έως τη «Μίκρα».
Με την επέκταση προς την Καλαμαριά προστίθενται πέντε νέοι σταθμοί στη γραμμή: «Νομαρχία», «Καλαμαριά», «Αρετσού», «Νέα Κρήνη» και «Μίκρα», ενισχύοντας το δίκτυο μετακινήσεων στη νοτιοανατολική πλευρά της πόλης.
Πηγή: ieidiseis.gr





