Στην ψηφοφορία για την εκλογή της Έλενας Ακρίτα στη θέση της πέμπτης αντιπροέδρου της Βουλής αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα τη στήριξη που έλαβε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ο υπουργός Υγείας χρησιμοποίησε την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για να περιγράψει το πολιτικό δίλημμα που, κατά τον ίδιο, θα τεθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Συγκεκριμένα, παρέθεσε το σημείο στο οποίο η βουλευτής ευχαριστεί όσους ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητάς της: «Ακόμα πιο μεγάλο ευχαριστώ στα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας και τους ανεξάρτητους βουλευτές από Νέα Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση και τα άλλα προοδευτικά κόμματα που στήριξαν την υποψηφιότητα μας».
Στη συνέχεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε: «Λοιπόν αυτοί είναι ο αντίπαλος μας πολιτικός σχηματισμός. Μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές διαλέγετε και παίρνετε ή αυτοδύναμη Κυβέρνηση ΝΔ ή αυτόν τον σχηματισμό που βλέπετε. Ο λαός είναι το αφεντικό στον τόπο μας εσείς αποφασίζετε τελικά. Καλή μας τύχη».
Από την σημερινή δήλωση της κας Ακρίτα μεταφέρω τις ευχαριστίες στα κόμματα που την ψήφισαν: «Ακόμα πιο μεγάλο ευχαριστώ στα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας και τους ανεξάρτητους βουλευτές από Νέα Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση και τα άλλα προοδευτικά κόμματα που…
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) September 2, 2026
Δεν εξελέγη αντιπρόεδρος της Βουλής η Έλενα Ακρίτα
Η παρέμβαση του υπουργού Υγείας ήρθε μετά την απόρριψη της υποψηφιότητας της Έλενας Ακρίτα για τη θέση της πέμπτης αντιπροέδρου της Βουλής.
Στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν συνολικά 288 βουλευτές. Υπέρ της υποψηφιότητάς της ψήφισαν 119, ενώ 169 δήλωσαν «παρών». Για την εκλογή της απαιτούνταν οι θετικές ψήφοι να είναι περισσότερες από τα «παρών». Νέα Δημοκρατία και Νίκη ψήφισαν «παρών», με αποτέλεσμα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να μην περάσει.
Μετά την ψηφοφορία, η θέση του πέμπτου αντιπροέδρου παραμένει κενή. Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει αντιπρόεδρο, ενώ η Βουλή έχει πλέον έξι αντί για επτά αντιπροέδρους. Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει παράλληλα τους συσχετισμούς στη Διάσκεψη των Προέδρων.
Κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν ότι η στάση της ΝΔ είχε στόχο να ενισχύσει την πλειοψηφία της στη Διάσκεψη των Προέδρων.
Πηγή: ieidiseis.gr





